Vijesti za mjesec: Juli 2020

1234

NASTAVAK JUNIORSKIH TAKMIČENJA U BIH

 Upravni odbor TSBiH je nakon Odluke Stručnog odbora TSBiH donio Odluku o nastavku teniskih takmičenja iz kalendara TSBiH za 2020.godinu.

 

Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine obavještava sve tenisere i teniserke

da će se Državna pevenstva BiH u juniorskim kategorijama 12, 14, 16, i 18.godina starosti  održati u augustu/kolovozu mjesecu 2020.godine po rasporedu koji je naveden.

 

Zbog proglašenja pandemije korona virusa COVID-19 u martu/ožujku mjesecu 2020.godine  u svijetu sva teniska takmičenja su bila suspendovana do daljneg. Prateći epidemiološku situaciju u BiH i svijetu, te poštivajući preporuke i naredbe nadležnih institucija i turniri iz kalendara TSBiH se nisu mogli održavati od aprila/travnja do augusta/kolovoza 2020.godine.

 

Teniska takmičenja/turniri  će se odigrati uz posebne protokole i pravila koje su preporučili i naredili Federalni Štab civilne zaštite, Republički Štab za vanredne situacije Republike Srpske, Krizni Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH, te Kantonalni/Županijski krizni štabovi, a koja se primjenjuju u sprečavanju širenje pandemije korona virusa COVID-19.

Svaki učesnik/ca Državnog prvenstva BiH mora popuniti i potpisati izjavu koja je u prilogu, te istu donijeti sa sobom i predati vrhovnom sudiji na turniru.

Želimo svu sreću takmičarima i takmičarkama.

Neka najbolji pobjede! 

 

IZJAVA:http://www.tsbih.ba/sites/default/files/files/IZJAVA UČESNIKA TURNIRA U VEZI SA MJERAMA COVID-19 (1).docx

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na tsbih@tsbih.ba

 

#backtotenis #DržavnaprvenstvaBIH #TUZLA #DOBOJ #BANJALUKA #ZENICA