Vijesti za mjesec: Maj 2022

1234

IAN BOLOBAN I KOVAČEVIĆ TEA PRVACI BIH DO 14 GODINA

Teniski klub "DOBOJ" je proteklog vikenda bio domaćin Državnog prvenstva BiH u kategoriji do 14.godina.
 
Učešće je na prvenstvu Bosne i Hercegovine uzelo 28 juniora i 26 juniorki u pojedinačnoj igri.Takodjer odigran je turnir i u igri parova, na kojem je učestvovalo 22 juniora i 20 juniorki.
 
Nakon tri dana nadmetanja u kojem je prikazan dobar i kvalitetan tenis, plasman u finale turnira kod juniora obezbjedili su Boloban Ian (TK Mladost) i Bećović Emil (TK Elit).
Boloban je u polufinalnom meču savladao Bečirović Amera (TK Zmaj) rezultatom 6/1, 6/1, a drugi finalista Bećović je u veoma kvalitetnom meču savladao Šrijelj Amira (TK Gem) rezultatom 2/6, 6/0, 6/4.
U finalnom meču koji su igrali Boloban i Bećović, Boloban je pokazao stabilniju igru i zabilježio pobjedu rezultatom 7/5, 6/4.
 
Kod juniorki plasman u finale ostvarile su Kovačević Tea (TK Gradiška) i Miletić Lana (TK Foča).
Kovačevićeva je u polufinalnom meču bila bolja od prezimenjakinje Kovačević Nikoline (TK Doboj) rezultatom 6/4,6/1 dok je Miletićeva bila bolja od Brzina Alone (TK Gem) rezultatom 6/2,6/1.
U finalnom meču Kovačevic-Miletic, bez većih problema, pobjedila je Kovačevic Tea rezultatom 6/2,6/2.
 
U konkurenciji parova ostvareni su sledeci rezultati:
Polufinale (juniori)
Jevtic /Benke (TK Doboj) - Katica /Škrijelj (TK Gem) 2/6,0/6
Butković/Đinđovski (TK Sloboda)- Smiljanić (TK Doboj)/Halilagić (TK Nec) 4/6,6/1,9/11.
Titulu prvaka osvojio je par Smiljanić Nikša i Halilagić Fatih nakon predaje meča od strane finalista Katica/Škrijelj.
 
Bez borbe je osvojena titula i u konkurenciji parova kod juniorki.
Rezultati polufinala:
1234

TEA I MAHIR ODBRANILI TITULE

 
 
U Tuzli se 21 i 22 maja  na terenima Teniskog kluba "Sloboda" odigralo Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore  do 12 godina starosti. Na turniru je učestvovalo ukupno trideset i pet djevojčica i dječaka iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Prvaci Bosne i Hercegovine u 2022 godini su Tea Kovačević i Mahir Butković. Tea i Mahir su odbranili titulu i prvo mjesto koje su osvojili na "Zimskom" prvenstvu BiH, koje je odigrano u januaru mjesecu ove godine.
 
JUNIORKE 12&U
Tea Kovačević je na turniru izgubila ukupno pet gemova, te opravdala ulogu  favorita za osvajanje prvog mjesta na Prvenstvu BiH za juniorke 12&U. U finalu Tea Kovačević je rezultatom 6/1, 6/2 pobijedila Zanu Kunosič. U polufinalnim mečevima Tea Kovačević je pobijedila Taru Jokić, a Zana Kunosić je bila bolja od Lauru Čuže.
REZULTATI FINALE:
1234

Tennis Europe "Zenica Open 16&U 2022": DUPLE KRUNE ZA SLOVENCA PAOLA ANGELIJA I SLOVAKINJU KALI SUPOVU

U Zenici je od 30.04 do 07.05.2022 godine održan prvi ovogodišnji teniski turnir iz kalendara Tennis Europe koji se igra u Bosni i Hercegovini. Turnir se igrao u kategoriji za juniorke i juniore do 16 godina starosti, a organizator turnira je bio Teniski klub "Čelik" iz Zenice.
Na turniru je učestvovalo sedamdeset tenisera i teniserki iz četrnaest europskih zemalja.
Dvadeset i četvero igračica i igrača iz Bosne i Hercegovine nastupalo je na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.Četrnaest juniora i deset juniorki koji nastupaju pod bosanskohercegovačkom zastavom, tražili su pobjedama nove međunarodne bodove kako bi poboljšali svoje rankinge na juniorskoj rang listi Europe.
Najuspješniji rezultat od predstavnika iz Bosne i Hercegovine imala je Sabina Hasančić koja se plasirala u polufinale ženskog pojedinačnog dijela turnira, dok je Asja Salkanović zaustavljena u četvrtfinalu. U igri parova bh juniori Ivan Biletić i Amar Silajdžić, te juniorke Ana Savić i Adna Proho  su stigli  do polufinala.
1234

OTKAZAN TURNIR U BIJELJINI DO 10 GODINA

POŠTOVANI, OVIM PUTEM ŽELIMO DA VAS OBAVIJESTIMO DA JE OTKAZAN TURNIR U BIJELJINI DO 10 GODINA. 

TSBIH