Vijesti za mjesec: Avgust 2019

1234

Davis Cup: BiH - Češka, poziv medijima za akreditovanje

Poštovane kolege,

Ukoliko želite pratiti mečeve Davis Cup susreta teniskih selekcija BiH i Češke koji se igra 14. i 15.09. u Gradskoj areni u Zenici, molimo vas da najkasnije do utorka 03.09.2019. u 18h dostavite zahtjev za akreditovanje i fotografiju novinara/fotoreportera/kamermana potrebnu za izradu akreditacije, putem e-maila na adresu presstsbih@gmail.com 

Fotografija treba da bude portret u formatu jpg ili png, a naziv u formi Ime_Prezime_Medi(na primjer: Medina_Sehic_BHRT) 

Prema pravilniku Međunarodne teniske federacije (ITF) neće biti moguće naknadno akreditovanje, nakon isteka ovog roka, a pristup press centru i pozicijama u dvorani namijenjenim za medije imat će isključivo akreditovani novinari.

O terminu press konferencije oba tima, kao i terminu za preuzimanje akreditacija blagovremeno ćemo vas obavijestiti. 

Naredne sedmice će ITF zvanično odobriti i objaviti sastav teniskih selekcija BiH i Češke na web stranici:http://live.daviscup.com/en/tie-detail.php/M-DC-2019-G1-EPA-M-CZE-BIH-01

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

1234

Ljetnim kupom završena reprezentativna sezona za europske teniske juniore

 

Ove sedmice završen je  ITF Summer Cup, odnosno juniorski Davis Cup u kojem je učestvovao 181 tim u tri kategorije: do 14, 16 i 18 godina.

Predstavnici Bosne i Hercegovine su nastupili u pet kategorija, a najbolji rezultat su ostvarile naše djevojčice do 16 godina osvojivši treće mjesto u svojoj grupi koja je igrala u češkom Rakovniku.

Ekipa, koju su činile Ena Baltić, Sara Mikača i Suana Tucaković, u prvom je kolu savladala treće nositeljke, ekipu Austrije rezultatom 2-1. Odlučujući poen je osvojen u supertiebreaku dubl meča u kojem je naš par Mikača/Tucaković slavio rezultatom 1-6 6-4 10-8.

U polufinalu su poražene rezultatom 3-0 od prvoplasiranih Čehinja, dok su u meču za treće mjesto savladale Sloveniju rezultatom 2-1. Tucaković i Mikača su ostvarile pobjede u singlu protiv Slovenki, time rješivši meč u našu korist prije dubla.

Dvije prvoplasirane ekipe iz naše grupe, Češka i Bijelorusija su otišle na finalni turnir koji se igrao u Budimpešti, gdje je ukupni pobjednik ovosezonskog timskog takmičenja bila ekipa Rusije, a Čehinje su osvojile drugo mjesto.

Dječake u kategoriji do 16 godina su predstavljali Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nadić - oni su u rumunskoj Constanzi zauzeli 8. mjesto odigravši mečeve protiv Rusije (0-3), Švedske (1-2) i Crne Gore (0-3).

Ukupni pobjednici juniorskog Davis Cupa u ovoj kategoriji su dječaci iz Francuske, koji su pred svojom publikom savladali Srbiju u finalu rezultatom 2-1.

U kategoriji do 14 godina za djevojčice, nastupile su Rania Musić, Anastasija Ignjatić i Maura Azabagić. One su u Češkoj odigrale mečeve protiv predstavnica Hrvatske (0-3), Izraela (0-3) i Slovenije (0-3).

Ukupne pobjednice ovogodišnjeg tunira u ovoj kategoriji, a koji se igrao u italijanskom San Remu, su Švicarke koje su savladale Češku rezultatom 2-1.

Dječake do 14 godina su predstavljali Edin Mulalić, Amar Kolić i Marko Maksimović. Oni su igrali svoje mečeve protiv Rusije (0-3), Austrije(0-3) i Slovačke (0-3) u češkom gradu Veska.

 Ukupni pobjednik ove kategorije je domaćin Češka koja je savladala Francusku rezultatom 2-1.

U kategoriji do 18 godina nastupili su Vladan Tadić, Danijal Muminović i Ahmed Musić. Poraženi su od Srbije, a ukupni pobjednik u ovoj kategoriji će biti odlučen danas u meču između Francuske i Italije.

 

Ovim smo završili nastupe na Evropskim prvenstvima, kako pojedinačnim tako i timskim. Konkurencija na svim turnirima je bila zaista jaka i ne možemo biti nezadovoljni - imamo jedno četvrtfinale u pojedinačnoj kategoriji, gdje je Nemanja Malešević zaista odigrao odlično Evropsko prvenstvo, a i djevojke do 16 su imale odličan nastup i priliku da se plasiraju na finalni turnir koji se igrao ove sedmice. Ostali timovi su pokazali dobar nivo igre, bili konkurentni u svim mečevima, što je za nas u ovom trenutku i najvažnije. Sada slijedi jedna serija turnira za naše juniore u BiH i regionu, gdje će oni nastaviti da napreduju i stječu ova iskustva, a mi iz saveza se polako okrećemo pripremi za Davis Cup meč seniorske ekipe u septembru protiv Češke Republike koji se igra u Zenici 14. i 15. septembra“ – kazali su iz TSBiH.