Vijesti za mjesec: Septembar 2023

1234

DAVIS CUP 2024 WORLD GROUP I: BIH ide u goste Bugarskoj

DAVIS CUP 2024 WORLD GROUP I: BIH ide u goste Bugarskoj

U srijedu 20 septembra u popodnevnim satima je u Svjetskoj teniskoj federaciji (ITF) u Londonu obavljeno izvlačenje parova za narednu 2024 takmičarsku sezonu, jedinog zvaničnog ekipnog teniskog takmičenja. Izvlaćenje je obavljeno za prvu i drugu svjetsku grupu takmičenja.

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija je bila postavljena za sedmog nosioca, sa trenutnim rankingom na 33 mjestu najboljih selekcija svijeta.Voljom žrijeba najbolji bh teniseri će ići u goste Bugarskoj reprezentaciji.Bugarska će sigurno tražiti pobjedu na domaćem terenu, te ako budu predvođeni sa Grigorom Dimitrovom, naši teniseri će imati veoma težak zadatak. Iskreno se nadamo da će cijeli nacionalni tim Bosne i Hercegovine biti spreman i zdrav za novi izazov koji stoji pred njima.

Naredni termini igranja Davis Cup mečeva prve i druge svjetske grupe su od 02.02 do 04.02.2024.godine.Ispod možete pogledati i ostale parove prve svjetske grupe za narednu takmičarsku sezonu u 2024.godini.

1234

DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-4

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspijela napraviti iznenađenje i pobijediti petu tenisku reprezentaciju svijeta Njemačku. Konačni rezultat je bio 4-0 za goste.

Drugi takmičarski dan počeo je igrom parova u kojima su za bh tim nastupali Mirza Bašić i Damir Džumhur.Sa druge strane za protivnike su imali jedne od najboljih dubl igrača današnjice Kevina Krawietza(14) i Tima Putza (23).Oba Njemačaka dubl igrača su imali svoj najbolji ranking, sedmo mjesto na svjetskoj rang listi najboljih tenisera u igri parova.U prvom setu kombinacija Bašić/Džumhur imala je svoje šanse, ali su Kevin i Tim pokazali zašto su jedni od najboljih dubl igrača na Touru.Prvi set su Njemački teniseri dobili sa 6/4, te su u drugom setu sa laganih 6/2 priveli meč kraju za pobijedu Njemačke.

BH Davis Cup tim je bio oslabljen ne igranjem najboljeg bosanskohercegovačkog dubl igrača Tomislava Brkića u meču parova. Tomo je cijelu sedmicu trenirao sa timom, te tražio rješenje kako bi sanirao povredu. Na žalost povreda se nije mogla sanirati na nivo u kojem biTomislav dao svoj maksimum.Ovim putem želimo brz oporavak Tomislavu, te da se što prije vrati u svoju formu i da već u narednom Davis Cup meču bude spreman za nastup.

Nakon pobjede Njemačke reprezentacije od 3-0, selektor Zrnić je dao šansu najmlađem članu Davis Cup reprezentacije Andreju Nediću da igra sa Maximilianom Martererom, čiji je trenutni ranking 128 igrač svijeta. Maximilianov najbolji ranking bio je 45 teniser svijeta. U prvom setu Andrej je očigledno imao tremu, te je prvi set je izgubio sa 6/1. U drugom setu je bh teniser bio ravnopravan protivnik, te je svojom igrom oduševio gledaoce koji su ga bodrili do kraja meča. Nedić je uspio doći do trinaestog gema drugog seta, ali je u Tie break-u Maximilian bio bolji i drugi set dobio sa 7/6.

1234

DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-2

 

 

DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-2

 

 

1234

DAVIS CUP BIH - NJEMAČAKA: FATIĆ - ALTMAIER OTVARAJU SUSRET

DAVIS CUP BIH - NJEMAČAKA: FATIĆ - ALTMAIER OTVARAJU SUSRET

Danas je u Gradskoj vijećnici u Mostaru održana ceremonija izvlačenja parova Davis Cup meča Prve svjetske grupe između reperezentacija Bosne i Hercegovine i Njemčake.

Prvog dana, u subotu, 16. septembra od 12:00h na teren će Nerman Fatić i Daniel Altmaier, a zatim slijedi meč Damir Džumhur i Yannick Hanfamann.

Drugog dana, u nedjelju, 17. septembra od 10:30 sati igra se meč dublova.Za BiH će nastupaiti Mirza Basić i Nerman Fatić, dok će za Njemački tim igrati Kevina Krawitza i Tim Putza.

Poslije igre parova, po rasporedu je singl meč između Damira Džumhura i Daniela Altmaiera. U petom meču na teren će izaći Nerman Fatić i Yannick Hanfmann.

Svakako da je selekcija Njemačke teniska reprezentacija favorit na papiru u ovom meču, ali se na nadamo da će bosanskohercegovački teniseri, kao i uvijek do sada dati sve od sebe, kako bi ostvarili pobjedu.

SRETNO MOMCI

TSBIH

#TENIS BiH #DAVIS CUP #PRVA SVJETSKA GRUPA

1234

PRESS KONFERENCIJA DAVIS CUP

Poštovani,

Danas su održane zvanične press konferencije reprezentacija BiH i Njemačke, uoči odigravanja Davis Cup meča Prve svjetske grupe između ove dvije selekcije. Zvanično su i predstavljeni timovi te će za reprezentaciju BiH nastupati Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Andrej Nedić i Tomislav Brkić. Za selekciju Njemačke igraju Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Maximilian Marterer, Kevin Krawietz i Tim Putz.

Izvlačenje parova biće obavljeno u petak u Gradskoj vijećnici u Mostaru sa početkom od 12:30h, dok će prije toga od 12:00h biti održan Meet and Greet, odnosno druženje igrača sa sponzorima, zvaničnicima i medijima. Nakon toga planirano je da igrači obiđu Stari grad kao i Stari most gdje bi za njih trebao biti upriličen skok sa Starog mosta.

Mečevi u subotu počinju od 12:00 sati, a u nedjelju u 10:30 sati.

Važna informacija je da su sve ulaznice za subotnje mečeve rasprodate, dok ih je za nedjelju još moguće kupiti po cijeni od 20 KM za cijeli dan. Karte se mogu kpiti putem platforme Kupikartu.ba ili u prostorijama TK Mostar.

Srdačno,

TSBIH

1234

OBJAVLJENE NOMINACIJE TIMOVA-ZVEREV PREDVODI GOSTE IZ NJEMAČKE

OBJAVLJENE NOMINACIJE TIMOVA-ZVEREV PREDVODI GOSTE IZ NJEMAČKE

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 16. i 17. septembra igrati meč. prve Svjetske grupe Davis Cup takmičenja protiv pete selekcije svijeta Savezne Republike Njemačke.

Za predstojeći Davis Cup meč prve Svjetske grupe između Bosne i Hercegovine i Njemačke selekcije objavljene su nominacije timova.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupati će: Nerman FATIĆ (209), Damir DŽUMHUR (211), Mirza BAŠIĆ (584), Andrej NEDIĆ i Tomislav BRKIĆ( 119 doubles ranking), selektor Zoran. ZRNIĆ. Bosankohercegovačka Davis Cup reprezentacija će se okupiti u nedelju (10.09.) u popodnevnim satima, kada će imati i svoj prvi trening u Mostaru.

Njemačku tenisku reprezentaciju će predvoditi Alexander ZVEREV, jedan od najboljih tenisera svijeta (trenutno 12 ograč svijeta), Daniel ALTMAIER (53), Yannick HANFMANN (54), Kevin KRAWIETZ (13 doubles ranking i Tim PUETZ (24 doubles ranking). dok je Selektor Michael KOHLMAN. Njemački tim je svoj dolazak planirao za ponedeljak (11.09.). Peta teniska sila će u Mostar doputovati sa delegacijom koja će brojati preko dvadeset (20) osoba, što dovljno govori o važnosti ovoga meča za goste iz Njemačke.

Pripreme za predstojeći duel će trajati do petka 15.09. kada će se obaviti izvlačenje parova za predstojeći meč. U subotu 16.09. mečevi počinju u 12.00 sati, dok su nedeljni mečevi po rasporedu od 10.30 sati.
Sve posjetioce očekuje vrhunski teniski spektakl.Pred našim momcima je veoma težak zadatak, te ovim putem pozivamo sve navijače i ljubitelje tenisa da svojim prisustvom pomognu našim momcima da izbore prolaz dalje.

PRESS TSBIH