Vijesti za mjesec: April 2018

1234

VAŽNO OBAVJEŠTENJE!

Svi takmičari i takmičarke TSBIH, potrebno je da se izvrsi uplata za produženje licence do 01.05.2018 godine,  radi brže komunikacije klubovi trebaju poslati spisak svojih igrača kako bi ubrzali licenciranje za 2018. godinu.

 

 

 

 

 

TSBIH

 

 

 

1234

Fed Cup: Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ambasador Branko Dokić pratili meč

 

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ambasador BiH u Grčkoj Branko Dokić, pratili su današnji susret Fed Cupa između selekcija BiH i Egipta u Atini.

Visoki zvaničnici BiH sa tribina su dali podršku našim reprezentativkama u borbi za ostanak u Grupi II svjetskog šampionata za teniserke, te im čestitali pobjedu nad ekipom Egipta.

„Zahvalni smo za podršku, kao i na gostoprimstvu koje nam je pružio ambasador Dokić kao naš domaćin ovdje u Atini“, rekao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Podsjetimo, danas je Nefisa Berberović dobila prvi meč, drugi je Dea Herdželaš predala zbog povrede ramena, a konačni rezultat postavile su Anita Husarić i Jelena Simić pobjedom u dublu, što je našoj selekciji osiguralo ostanak u istom rangu takmičenja naredne sezone.

1234

Fed Cup: Pobjeda nad Egipćankama!

 

 

Pobjedom nad Egipćankama, ženska teniska reprezentacija BiH uspjela je da izbori opstanak u Grupi II Europa/Afrika zone.

BiH je povela sa 1:0 nakon što je u prvom meču Nefisa Berberović savladala Lamis Alhussein Abdel Aziz sa 6:4, 6:3.  

Drugi meč prekinut je nakon samo 13 minuta, odnosno dva odigrana gema, jer naša najbolje rangirana teniserka Dea Herdželaš zbog povrede ramena nije mogla da nastavi, te je meč predala egipatskoj igračici Sandri Samir.  

Trener Emir Jesenković morao je mijenjati i prvobitnu odluku za dubl, tako da je Anita Husarić zamijenila Deu Herdželaš i sa Jelenom Simić odigrala odlučujući meč protiv Sandre Samir i Rane Sherif Ahmed.

 U meču koji je trajao dva sata i 21 minut, prvi set pripao je Egipćankama 6:3, dok su u drugom setu naše teniserke bile bolje sa 7:5, a u trećem su već u petom gemu potpuno slomile otpor egipatskih teniserki i slavile sa 6:2.

Time je osiguran nastup naše selekecije u Grupi II naredne godine kada će naše djevojke pokušati ponovo da dođu do Grupe I u kojoj su se takmičile 2017.godine.

Turnir Grupe II počeo je u srijedu 18.aprila/travnja u Atini, gdje se sedam selekcija takmičilo u dvije podgrupe. Naše teniserke odigrale su tri susreta – prvog dana su izgubile od Luksemburga 2:1, a istim rezulatom je završen i susret protiv Izraelki narednog dana. U petak su naše djevojke sa 3:0 savladale ekipu Norveške koja je direktno otišla u niži rang takmičenja. 

 

 

 

 

 

 

1234

Fed Cup: Egipat - BiH 1:1, dubl odlučuje

14:37

Husarić i Simić dobile drugi set sa 7:5, ukupno 1:1, očekujemo početak trećeg seta. 

 

13:35

Prvi set dobile su egipatske igračice sa 6:3

Rezultat i statistiku dubl meča možete pratiti na zvaničnoj stranici. 

 

12:55

Počeo je odlučujući meč susreta Egipat - BiH.

 Anita Husarić i Jelena Simić  igraju  protiv egipatskog para Sandra Samir / Rana Sherif Ahmed za ostanak u Grupi II.  

 

Update 12:18

Anita Husarić igrat će dubl meč umjesto povrijeđene Dee Herdželaš, odlučeno je u timu BiH.

Husarić će se u paru sa Jelenom Simić suprotstaviti Egipćankama Sandri Samir i Rani Sherif Ahmed. 

Očekuje se početak odlučujućeg meča. 

 

Update 12:11

Naša Dea Herdželaš, nažalost, zbog povrede je bila prinuđena da preda meč Egipćanki Sandri Samir nakon dva odigrana gema, te je u susretu Egipat - BiH trenutno izjednačenje. 

O konačnom ishodu odlučivat će dubl, a kapiten Emir Jesenković mora sa timom donijeti odluku o izmjeni, s obzirom da je Herdželaš trebala u paru sa Jelenom Simić igrati i ovaj meč. 

 

Update 12:00 

BiH povela je protiv Egipta 1:0 nakon što je Nefisa Berberović savladala egipatsku teniserku Lamis Alhussein Abdel Aziz sa 6:4, 6:3

Počeo je i drugi meč, igraju Sandra Samir i Dea Herdželaš, a rezultat možete pratiti na zvaničnoj stranici. 

 

 

********************************************************************************************

8h30min

Teniserke BiH, nakon što su juče izborile play-off za ostanak u Grupi II, danas igraju sa selekcijom Egipta. 

Mečevi neće početi prije 11 sati po lokalnom vremenu u Atini, a tačan raspored parova uskoro se će biti objavljen na zvaničnoj stranici.  

 

 

 

1234

Fed Cup: BiH sutra protiv Egipta

Nakon plasmana u play-off za ostanak u Grupi II Europa/Afrika zone, ženska teniska reprezentacija BiH i zvanično je saznala protivnika – u pitanju je ekipa Egipta sa kojom će naše teniserke odigrati tri meča u subotu 21.aprila/travnja u Atini.

 

Postojala je mala mogućnost da BiH bude na drugom mjestu u podgrupi i uđe u doigravanje za jaču grupu, u slučaju da su Izraelke izgubile današnji susret protiv Luksemburga, ali je ovaj meč u kasnim poslijepodnevnim satima ipak završen sa 2:1 u korist izraelskih teniserki.

 

Tačan raspored parova bit će objavljen sutra u jutarnjim satima, a mečevi neće početi prije 11 sati po lokalnom vremenu.  

 

Istovremeno, za prelazak u Grupu I igrat će Grčka i Luksemburg, te Danska i Izrael. 

 

Nakon današnjeg poraza od BiH, u niži rang Fed Cup-a prelazi selekcija Norveške.  

1234

Fed Cup: BiH pobijedila Norvešku sa 3:0

 

Update 15h10minPobjedom nad Norvežankama od 3:0, ženska teniska reprezentacija BiH ipak je izborila play off u Grupi II Europa/Afrika zone Fed Cup-a koji se igra u Atini.

 

U prvom današnjem meču Jelena Simić glatko je savladala Astrid Wanju Brune Olsen sa 6:1, 6:0, a potom je Dea Herdželaš pobijedila Malene Halgo sa 6:4, 6:2.

 

Već osiguranu pobjedu u ovom susretu, naše su djevojke potvrdile i u dubl meču – Herdželaš i Simić savladale su norveški par Brune Olsen / Halgo sa 6:0, 6:2.

 

Sada je izvjesno da je Norveška četvrtoplasirana, odnosno posljednja ekipa u podgrupi B, a konačan poredak bit će poznat po završetku susreta između Luksemburga i izraela gdje je trenutno 1:1 i očekuje se početak dubl meča.

 

 

U podgrupi A, gdje su igrale tri ekipe od kojih je svaka imala po jedan slobodan dan, poredak na tabeli je već poznat.  Danska je A1 nakon nakon današnje pobjede nad domaćom selekcijom Grčke, a Egipćanke su danas odmarale nakon što su u prethodna dva dana osigurale posljednje mjesto u podgrupi, izgubivši od Dankinja i Grkinja.

 

Za ulazak u Grupu I Europa/Afrika zone igrat će se susreti između A1 i B2 ekipe, dok će B1 igrati sa A2.  Za opstanak u Grupi II igrat će A3 i B3, a u niži rang direktno ide B4.

 U konačnici, dvije ekipe napreduju u viši rang Fed Cup-a, dvije idu u niži, a tri ostaju i naredne sezone u Grupi II.

Tačan raspored mečeva u play-offu bit će objavljen u subotu 21.04. u jutarnjim satima.  

 

Update 14h45min - Herdželaš i Simić dobile prvi set sa uvjerljivih 6:0, u toku je drugi set u kojem bh dubl vodi sa 2:0. 

 

Update 14h13min - Počeo je dubl meč Dea Herdželaš /Jelena Simić - Astrid Wanja Brune Olsen / Malene Halgo. 

U toku je i drugi susret podgrupe B u kojem Luksemburg vodi 1:0 protiv Izraela, a igra se drugi meč. 

 

 

Update 13h19min - Dea Herdželaš savladala je norvešku teniserku Malene Halgo (6:4, 6:2) i time BiH donijela vodstvo od 2:0 i sigurnu pobjedu u današnjem susretu sa Norveškom. 

 

Herdželaš će u paru sa Jelenom Simić pokušati da dođe do još jednog boda koji bi bio značajan u borbi za play off. 

 

 

 

 

Update 12:39 U toku je meč Malene Halgo - Dea Herdželaš, a naša teniserska dobila je prvi set sa 6:4. 

 

Update 11:10BiH je povela 1:0 protiv Norveške nakon što je Jelena Simić savladala Astrid Wanju Brune Olsen sa ubjedljivih 6:1, 6:0.

 

Slijedi meč Malene Helgo – Dea Herdželaš, a nakon toga i dubl Helgo / Brune Olsen – Herdželaš / Simić.

 

Link za zvaničnu stranicu sa rezultatima

 

U toku je i prvi meč današnjeg susreta ekipa Luksemburga i Izraela, rezultati ovdje. 

 

U podgrupi A danas igraju Danska i Grčka, rezultati ovdje.  

Egipatske teniserke su danas slobodne, a u prethodna dva dana su zabilježile poraze, te su prva ekipa koja će igrati play off za ostanak u Grupi II sa trećeplasiranim iz podgrupe B. 

 

*************************************************************************************

Trećeg dana Fed Cup-a Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u Atini,  teniserke BiH za protivnika imaju selekciju Norveške i imperativ pobjede koji bi im omogućio play-off za ostanak u ovom rangu takmičenja.

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: Danska, Egipat i domaćin Grčka čine podgrupu A, dok su u B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

Nakon dva dana igranja, u podgrupi B Luksemburg je vodeća ekipa sa dvije pobjede i omjerom dobijenih i izgubljenih setova 5-1, Izrael i Norveška imaju po jednu pobjedu, ali Izraelke imaju bolji omjer dobijenih i izgubljenih setova 3-3, dok Norvežanke imaju isti omjer kao BiH 2-4, ali je selekcija BiH posljednja na tabeli nakon dva izgubljena susreta: prvo od Luksemburžanki sa 1-2, jučer istim rezultatom od ekipe Izraela.

U našem timu spremni su da se bore do kraja i daju sve od sebe kako bi današnjim rezultatom obezbjedili učešće u play-offu za ostanak u Grupi II.

 

 

1234

Fed Cup: Teniserke BiH danas protiv Norveške

 

Trećeg dana Fed Cup-a Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u Atini,  teniserke BiH za protivnika imaju selekciju Norveške i imperativ pobjede koji bi im omogućio play-off za ostanak u ovom rangu takmičenja.

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: Danska, Egipat i domaćin Grčka čine podgrupu A, dok su u B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

 

Nakon dva dana igranja,  vodeća ekipa u podgrupi B je Luksemburg sa dvije pobjede i omjerom dobijenih i izgubljenih setova 5-1. Izrael i Norveška imaju po jednu pobjedu, ali Izraelke imaju bolji omjer dobijenih i izgubljenih setova 3-3, dok Norvežanke imaju isti omjer kao BiH 2-4, ali je selekcija BiH posljednja na tabeli nakon dva izgubljena susreta: prvo od Luksemburžanki sa 1-2, jučer istim rezultatom od ekipe Izraela.

 

U našem timu spremni su da se bore do kraja i daju sve od sebe kako bi današnjim rezultatom obezbjedili učešće u play-offu za ostanak u Grupi II.

 

Raspored mečeva: 

 

Astrid Wanja Brune Olsen - Jelena Simić 

 

Malene Helgo - Dea Herdželaš 

 

Malene Helgo / Astrid Wanja Brune Olsen - Dea Herdželaš / Jelena Simić

 

 

Link za zvaničnu stranicu sa rezultatima

 

 

 

1234

Fed Cup: BiH - Izrael 1:2, sutra protiv Norvežanki

 

Rezultatom 1:2 ženska teniska reprezentacija BiH izgubila je od Izraelki  drugog dana Fed Cup turnira Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u grčkoj Atini.   

 

Na početku je BiH povela pobjedom Jelene Simić nad Nicole Nadel sa 6:3, 6:4, u drugom meču je Julia Glushko bila bolja od naše Dee Herdželaš (4:6, 6:2, 6:0), a odlučujući je bio dubl meč u kojem je Jelena Simić zamijenila premorenu Deu Herdželaš, te pokušala u paru sa Anitom Husarić savladati Juliu i Linu Glushko, ali su Izraelke ipak slavile sa 6:4, 6:2.

 

Ovim se naša selekcija našla u teškoj situaciji i pod imperativom pobjede nad Norvežankama u meču koji je zakazan za sutra. U našem timu vlada odlučnost da se učini sve kako bi se sutra ostvarila pobjeda, što bi nam omogućilo play off  za ostanak u Grupi II Fed Cup-a.

 

U podgrupi B je ekipa Luksemburga prva na tabeli sa dvije pobjede, Norveška i Izrael imaju po jednu.

 

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

 

 

 

1234

Fed Cup: Danas BiH - Izrael

 

 

U Atini se danas nastavlja Fed Cup turnir Grupe II Europa/Afrika zone na kojem učestvuje ženska teniska reprezentacija BiH.

 

Današnji protivnik našim teniserkama je selekcija Izraela. Susret će početi mečom Jelena Simić – Nicole Nadel od 11 sati, uslijedit će meč Dea Herdželaš – Julia Glushko, a potom i dubl meč koji će odigrati Herdželaš i Anita Husarić protiv Julie i Line Glushko.

 

Obje ekipe jučer su u prvom susretu podgrupe B zabilježile poraz – teniserke BiH izgubile su od Luksemburga sa 2:1, dok su Izraelke istim rezultatom savladane od Norvežanki. Norveška i Luksemburg se sastaju danas, a naša reprezentacija u petak će igrati sa norveškim teniserkama. 

 

U podgrupi A danas se sastaju Egipat i Grčka, dok je Danska slobodna. Na tabeli vode Dankinje koje su juče savladale Egipat sa 3:0.

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

 

Link za zvaničnu stranicu na kojoj možete pratiti rezultate mečeva susreta BiH - Izrael 

 

1234

Fed Cup: BiH - Luksemburg 1:2

Pobjedom u dublu teniserke Luksemburga dobile su susret protiv BiH sa ukupnih 2:1. 

 

BiH je povela 1:0 protiv Luksemburga zahvaljujući Jeleni Simić (WTA 567) koja je savladala Eleonoru Molinaro (WTA 450) sa 6:2, 6:4. 

 

Drugi meč odigrale su naša Dea Herdželaš (WTA 410)  i Mandy Minella (WTA 299) 7:5, 5:7, 1:6 čime je ukupni rezultat izjednačen.

 

O pobjedniku susreta odlučio je dubl meč Anita Husarić (WTA doubles 337) Dea Herdželaš (WTA doubles 342) – Eleonora Molinaro (WTA doubles 117) Mandy Minella (WTA doubles 799) u kojem su Luksemburžanke slavile sa 7:5, 6:3. 

 

Za statistiku susreta BiH - Luksemburg kliknite ovdje. 

 

Naše teniserke u četvrtak od 11 sati očekuju mečevi sa Izraelkama, a u petak sa Norvežankama. Ove dvije ekipe danas su odmjerile snagu, a Norvežanke su bile bolje sa 2:1 (za detalje kliknite ovdje)

 

U podgrupi A ekipa Danske savladala je Egipat sa 3:0, dok su grčke teniserke danas bile slobodne. 

 

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: A čine Danska, Egipat i domaćin Grčka, dok su u podgrupi B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael. 

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.