Vijesti za mjesec: Februar 2023

1234

Ivan Biletić i Rania Musić juniorski prvaci BiH u kategoriji do18 godina

Ivan Biletić i Rania Musić juniorski prvaci BiH u kategoriji do18 godina
 
Teniski klub "Sloboda" iz Tuzle je 18.02. i 19.02. bio domaćin Zimskog juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora i juniorki do 18 godina starosti.
 
U dijelu turnira kod juniora U18 ukupno je učestvovalo dvadeset i pet igrača iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su pokazali zadovoljavajući nivo prikazanog tenisa na jednom od najprestižnijih turnira iz nacionalnog kalendara Teniskog saveza BiH. U polufinalnim mečevima sastali su prvi nosilac turnira Edin Mulalić i treći postavljeni nosilac Amar Silajdžić, dok su u drugom polufinalu igrali osmi nosilac Mijatović Danis i Ivan Biletić, koji je na turnir došao kao ne postavljeni igrač.
 
1234

DC I SVJETSKA GRUPA: BIH domaćin Njemačkoj

DC I SVJETSKA GRUPA: BIH domaćin Njemačkoj

Danas je sa u sjedištu Internacionalne Teniske Federacije (ITF) u Londonu obavljeno izvlaćenje za prvu i drugu svjetsku grupu Davis Cup takmičenja, čiji će se susreti igrati u septembru 2023.godine.

Voljom žrijeba seniorska teniska Davis Cup reprezentacija će biti domaćin selekciji Njemačke, inaće šestoj (6) reprezentaciji svijeta. Meč između Bosne i Hercegovine odigraće se od 15.09. do 17.09.2023.godine. Lokacija meča će se znati veoma brzo, kako bi se sve pripreme mogle uraditi na vrijeme.

Njemačka reprezentacija u svojim redovima ima trenutno tri igrača među TOP 100 tenisera svijeta predvođeni Aleksanderom Zverevom (16), tu su još Oscar Otte (80) i Daniel Altmaier (99).U konkurenciji parova Njemci također imaju tri tenisera u TOP 50, a to su: Tim Puetz (19), Andreas Mies (21) i Kevin Krawietz (25).

Sigurno je da će ovo biti težak meč za bh tenisere u kojem je Njemačka repezentacija favorit, ali će naši reprezentativci kao i uvijek dati sve od sebe za prolaz dalje.

#Tenis BiH #Davis Cup

1234

DAVIS CUP: SWE - BIH 2-1

Reprezentacija BiH je uspjela smanjiti rezultatski zaostatak pobjedivsi reprezentaciju Švedsku u dublovima. Nasi igraci su pokazali izvrsnu igru u ovom dublu,

Bašić/Brkić su slavili u setovima 6/4 i 6/2.

SWE - BIH 2-1

1234

DAVIS CUP: SWE - BIH 2-0

Nakon vodstva teniske reprezentacije Svedske od 2-0, danas od 13 sati na rasporedu je mec u konkurenciji parova, u kojem ce Mirza Basic i Tomislav Brkic igrati protiv svedskog para Elias Ymer/Filip Bergavi. Nasi momci ce pokusati ostvariti pobjedu i donijeti prvi bod Bosni i Hercegovini, koji bi im omogucio nastavak igre u pojedinacnoj konkurenciji, te borbu za eventualni preokret i iznenadjenje na domacem terenu.

1234

DAVIS CUP: PORAZ REPREZENTACIJE BIH (SWE-BIH 3-1)

Uprkos velikoj borbi nasi momci ipak nisu uspjeli ostvariti pobjedu nad domacom reprezentacijom i plasirati se medju 16 najboljih reprezentacija svijeta. U cetvrtom mecu Damir je porazen od Mikael Ymera rezultatom 2:1 u setovima, cime su Svedjani upisali jos jedan bod i prosli u dalji krug Davis Cup takmicenja.


Ovo je treci put da su nasi reprezentativci zaustavljeni u ovoj fazi takmicenja. Sljedeci mec seniorska teniska reprezentacija BiH ce igrati u septembru, a uskoro ce biti poznato i protiv koga.


Bravo momci!

1234

Obavljen žrijeb za Davis Cup meč između reprezentacija Švedske i BiH

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 3. i 4. februara u Štokholmu igrati Davis Cup meč za ulazak u prvih 16 reprezentacija svijeta protiv selekcije Švedske. U petak 3. februara na rasporedu su dva meča u pojedinačnoj konkurenciji, a u subotu 4. ferbruara meč u konkurenciji parova i još dva u pojedinačnoj konkurenciji.

Danas je u Royal Tennis Hallu obavljen žrijeb na kojem je odlučeno da će u petak, 3. februara u 17 sati prvi na teren izaći prvi igrač švedske reprezentacije, Mikael Ymer, trenutno 60. teniser svijeta i Mirza Bašić. Po završetku meča, slijedi duel između Elias Ymera i Damir Džumhura.

U subotu u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova, u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok će za našu reprezentaciju nastupiti Mirza Bašić i Tomislav Brkić. Po završetku ovog meča očekuju se još dva u pojedinačnoj konkurenciji, i to između Mikael Ymera i Damir Džumhura, te Elias Ymera i Mirze Bašića.

Davis Cup mečevi između reprezentacija Švedske i Bosne i Hercegovine moći će se pratiti uživo u programu Sport Kluba 2.