Vijesti za mjesec: Novembar 2019

1234

Predsjednik TSBIH Miodrag Marković prisustvovao je sastanku najviših rukovodilaca teniskih asocijacija koje je u Madridu organizovao „Tenis Evrope“.

Tokom trodnevne konferencije Marković je prisustvovao nizu sesija koje su bile usmjerene ka razvoju tenisa i afirmaciji ovog sporta, digitalne transformacije ali i razgovarao sa čelnim ljudima evropskog tenisa i najrazvijenih asocijacija.

 

- Bio je ovo izuzetno koristan događaj za nas s obzirom na to da smo imali priliku da vidimo na koji način funkcionišu i kako rade najveći evropski savezi, a njihova iskustva za nas mogu biti dragocjena. Bilo je riječi o marketinškom pristupu i načinu korištenja prilika za razvoj i progres u teniskom sportu као  i o digitalnoj transformaciji. Ono što je za nas još važnije jeste činjenica da smo uspjeli uspostaviti kontakte sa predstavnicima „Tenis Evrope“ koji su zaduženi za razvoj tenisa u manjim savezima poput našeg, a razgovarali smo i sa predstavnicima pojedinih saveza sa kojima bismo u budućnosti mogli uspostaviti saradnju – rekao je Marković.

 

Predsjednik Teniskog saveza BiH kaže da će kontakti sa čenim ljudima evropskog tenisa biti nastavljeni u u budućnosti.

1234

KONKURS ZA ORGANIZACIJU JUNIORSKIH TENISKIH TURNIRA IZ KALENDARA TENNIS EUROPE I INTERNATIONAL TENNIS FEDERATION

Poštovani,
ovim putem Teniski savez BiH objavljuje konkurs za organizaciju juniorskih teniskih turnira iz kalendara Tennis Europe i ITF-a. U prilogu su kriteriji konkursa koji klub treba da ispuni i prihvati kako bi se prijavio na jedan od međunarodnih juniorskih teniskih turnira.Konkurs je otvoren  mjesec dana od dana objave, odnosno do 2.12.2019.godine.
 
Na konkurs se mogu prijaviti svi klubovi članovi TSBiH po navedenim kriterijima i konkursa , uz uslove koji su navedeni u istom konkursu.Teniski klub će u prijavi navesti za koju starosnu kategoriju se prijavljuje.
 
Prijava se vrši na email: tsbih@tsbih.ba i dovoljno je navesti starosnu kategoriju  i da se turniri organizuju u datumima koji su do sada bili u međunarodnim kalendrima.
 
Uslovi za prijavu možete skinuti OVDJE.
 
Ostajte s poštovnjem,
 
TSBIH