20/08/06 - Trijumf mladih bh tenisera u Bergheimu

1234

U Austrijskom Bergheimu je danas završen turnir iz kalendara Tennis Europe 2.kategorije na kome su nastupila četiri igrača iz Bosne i Hercegovine.Mirza Bašić je osvojio turnir u singlu, a naš par Bašić/Brkić je trijumfovao u dublu.

Odavno se nije desilo da na jednom ovakvom turniru imamo bh finale. U finalu singla za juniore sastali su se Mirza Bašić i Tomislav Brkić. Bašić je pobijedio rezultatom 6/3 6/2. Do finala oba naša igraća su napravila niz od 5 pobjeda.
U finalu dubla, Bašić i Brkić su pobijedili par Damir Džumhur i Kazijevs Arthurs (Latvija) 6/3 6/1.Ovim rezultatom oba naša igraća su osigurala nastup na Masters turniru na kome igra 8 najboljih juniora Europe do 16 godina.Treći naš predstavnik 14.godišnji Damir Džumhur je nakon poraza u 1.kolu od Austrijanca Hejhala 2/6 6/2 5/7, igrao utješni turnir i ubjedljivo ga osvojio, napravivši niz od 5 pobjeda.Naša predstavnica u ženskom djelu turnira Ema Burgić, je nakon dvije pobjede zaustavljena u četvrtfinalu od Gruzijke Gorgodze Ekaterine 6/7 (1) 3/6.