11/10/07 - ITALIJA: Sandra Martinović nezadrživa

1234

Reggio Calabria (25.000, zemlja) - četvrtfinale: (8) Sandra Martinović; Lisa Tognetti (ITA) 6:1, 6:1. Dubl - polufinale: Sandra Martinović/ Stefanie Haidner (AUT) - (2) Silvia Disderi (ITA)/ Teodora Mirčić (SRB) 6:1, 4:6 (11:9).

Naša internacionalka Sandra Martinović nastavlja seriju pobjeda na challengeru koji se igra u gradu Reggio Calabria, na samom jugu Italije, na zemljanoj podlozi i za nagradni fond od 25.000 dolara. Danas je Sandra naprosto rasturila domaću predstavnicu Lisu Tognetti, prepustivši joj tek po jedan gem u setovima. Time je Sandra izborila svoje treće ovogodišnje polufinale na Challengerima i obezbijedila novi rekordan plasman na WTA listi od 22. oktobra.
U konkurenciji parova Martinović i Austrijanka Stefanie Haidner izborile su nastup u finalu. Danas su, nakon dramatičnog tiebreaka, bile bilje od 2. nositeljica Silvie Disderi, iz Italije, i Teodore Mirčić, iz Srbije - 6:1, 4:6 (11:9). I u ovoj konkurenciji Sandra će zabilježiti rekordan ranking u sedmici u kojoj ovaj rezultat bude uračunat. (mh)