12/10/07 - ITALIJA: Sandrino prvo challenger finale!

1234

Reggio Calabria (25.000, zemlja) - polufinale: (8) Sandra Martinović; Laura Siegemund (GER) 6:3, 4:6, 6:2. Dubl - finale: Sandra Martinović/ Stefanie Haidner (AUT) - (1) Marta Marrero/ Jose-Maria Martinez-Sanchez (ESP) 1:6, 2:6.

Sjajna Sandra Martinović je napravila još jedan značajan iskorak u svojoj teniskoj karijeri - danas je, pobjedom nad Njemicom Laurom Siegemund (6:3, 4:6, 6:2), na turniru koji se igra u gradu Reggio Calabria, na samom jugu Italije, na zemljanoj podlozi i za nagradni fond od 25.000 dolara, izborila svoje prvo challenger finale. A tamo je čeka Španjolka Marta Marrero, trenutno 217. igračica svijeta, ali koja je prije nekoliko godina bila i u Top 50!
Njih dvije su i danas igrale jedna protiv druge, ali u konkurenciji parova. Radilo se o finalnom meču u toj konkurenciji, a naša teniserka i njena partnerica Austrijanka Stefanie Haidner nisu uspjele osvojiti trofej. Bolje od njih bile pomenuta Marrero i njena zemljakinja Jose-Maria Martinez-Sanchez - 1:6, 2:6. Ipak, i ovaj rezultat, koji je došao nakon dubl-titule na challengeru u Podgorici, pokazuje da Sandra Martinović može još mnogo napredovati na WTA listama. (mh)