JUNIORI: Anita u polufinalu dubla

1234

Slovenija (Maribor, G-4, zemlja) - Dubl - četvrtfinale: (7) Dijana Banovec (CRO) / Anita Husarić - (4) Agnes Bukta / Reka Muller (HUN) 6:0, 6:0

Organizatori juniorskog turnira u Mariboru, Slovenija, suočavaju se sa velikim problemima u odvijanju turnira, jer kiša bukvalno ne da igračima nosa promoliti van. Ipak, u srijedu su na alternativnim lokacijama odigrani prvi mečevi i to u dublu, a Anita Husarić, naša jedina predstavnica na ovom turniru, koji je inače 4. kategorije, dobro je krenula. Ona i Dijana Banovec, CRO, čine dubl favorite broj 7. na ovom turniru, ali su dvjema pobjedama već stigle među četiri posljednja para. Dakle, nakon što su na startu bile slobodne, u 2. kolu su savladale par Iva Bego / Helena Klun (CRO), sa 6:4, 6:2, a u četvrtfinalu su bile bolje od 4. nositeljica Agnes Bukta / Reka Muller (HUN), sa perfektnih 6:0, 6:0. Nastup u finalu će pokušati izboriti preko glavnih favoritkinja turnira (1) Klare Fabrikove, iz Češke, i Patricije Haas, iz Austrije.

Kod juniora, u kvalifikacijam se pojavio Adi Malićbegović, koji je u 1. kolu bio slobodan, a u 2. ga je porazio domaći predstavnik Matic Male, sa 3:6, 6:2, 3:6. Kod juniorku, na startu kvalifikacija se pojavila Dijana Osmić, ali ju je odmah zaustavila Slovenka Katja Knuplez, sa 4:6, 4:6. (mh)