BRČKO: Uspješan dan N. Fatić

1234

BiH (10.000, zemlja) - 1. kolo: (LL) Neira Fatić - Katarina Baranova (SVK) 7:5, 6:4; dubl - 1. kolo: Kimberley Cassar (MLT) / N. Fatić - Belma Bešlagić (AUS) / Binasa Bešlagić (MKD) 6:0, 6:3.

Utorak je bio veoma uspješan za Sarajku Neiru Fatić u Brčkom, na početku takmičenja u okviru challengera koji se igra za 10.000 dolara nagradnog fonda i na zemljanim terenima. A samo dan ranije nije izgledalo tako. Podsjećamo, u finalnoj rundi kvalifikacija (u kojima je Neira morala igrati iako je jedna od ukupno četiri rangirane bh. teniserke uopće i jedna od dvije koje su došle u ovaj bh. grad da igraju, što je težak propust organizatora!) Fatić je neočekivano izgubila od nerangirane 17-godišnje Italijanke Indre Bigi, sa 6:3, 3:6, 3:6.

Međutim, danas je Neira bila prava - u turniru singlova, u koji je upala kao sretna gubitnica (umjesto 7. nositeljice Gracije Radovanović, koja nastupa pod francuskom zastavom), slavila je protiv takođe 17-godišnje, ali i 836. na WTA ljestvici Slovakinje Katarine Baranove, sa 7:5, 6:4.
Zatim je stigla pobjeda i u drugom nastupu - u dublu. Neira i Maltežanka Kimberley Cassar
su bile bolje od zanimljive australsko-makedonske kombinacije koju čine Belma i Binasa Bešlagić, sa 6:0, 6:3. (mh)