JUNIORI: Damiru danas trofej, sutra finale

1234

Srbija (Pančevo, G-2, zemlja) - polufinale: (2) Damir Džumhur - (q) Stefan Micov (MKD) 6:3, 7:6(4); dubl - FINALE: (1) D. Džumhur / Mate Zsiga (HUN) - (3) Arturs Kazijevs / Mikelis Libietis (LAT) 6:4, 6:3

Ove sedmice naš najbolji junior Damir Džumhur vjerovatno ima svoj najbolji juniorski nastup barem kada su turniri u pitanju (ispred su samo ljetošnje reprezentativne igre na ekipnom prvenstvu Evrope!). Danas je u Pančevu, na ITF turniru 2. jakosne kategorije, koji se igra na zemlji, izborio singl finale i osvojio dubl titulu. Dakle, u polufinalu singla je u dva seta bio bolji od kvalifikanta Stefana Micova, iz Makedonije, sa 6:3, 7:6(4), pa će sutra, u duelu sa 1. nositeljem Mađarom Matom Zsigom, trenutno 48. juniorom svijeta, odlučiti o tituli pobjednika. U konkurenciji parova upravo su on i Mađar već proslavili osvajanje pobjedničkog pehara. Kao 1. favoriti, oni su nadigrali 3. nositelje Latvijce Artursa Kazijevsa i Mikelisa Libietisa u dva seta - 6:4, 6:3.

Uračunamo li sve ove pobrojane uspjehe, mladi Sarajlija je zasad osigurao napredak za oko 20 pozicija na narednoj ITF ljestvici, odnosno ulazak u top 30 na startu 2010. godine. (mh)