SARAJEVO: Burgić u četvrtfinalu

1234

BiH (10.000, zemlja) - 2. kolo: (6) Ema Burgić - Tea Faber (CRO) 6:3, 6:2; (WC) Neira Fatić - (4) Justyina Jegiolka (AUS) 2:6, 2:6.

Naša još uvijek najbolja juniorka Eme Burgić dobro gura na Sarajevo Ladies Openu, challengera koji se igra za 10.000 dolara nagradnog fonda i na zemljanoj podlozi. U četvrtak je slavila u duelu protiv 20-godišnje Tee Faber, iz Hrvatske, sa dosta sigurnih 6:3, 6:2. Ustvari, i tih pet izgubljenih gemova su više posljedica Eminog traganja za početnim udarcem nego neke snage protivnice.

Naša druga predstavnica (WC) Neira Fatić nije uspjela nadigrati 4. nositeljicu Justynu Jegiolka, iz Poljske, čiji je najbolji ranking 582. mjesto. Tačnije, Neira nije bila previše raspoložena za igru, a posebno je nije slušao prvi servis. Poraz rezultatski djeluje ubjedljivo, a ustvari se većina gemova odlučila nakon velike i neizvjesne borbe.
Inače, za prolaz u polufinale Burgić će igrati upravo protiv ove Poljakinje, koja je, da podsjetimo, u 1. kolu savladala i našu mladu Marijanu Novaković. (mh)