DAVIS CUP: ESTONIJA – BOSNA I HERCEGOVINA 1:1

1234

Tallinn, Klub Tere Tennisekeskus, gledalaca 150
2.kolo II Grupe Evroafričke zone

ISMAR GORČIĆ BiH
4
1
2
JURGEN ZOPP EST
6
6
6

Meč trajao: 1 h 37 min

ALDIN šETKIĆ BiH
6
6
6
VLADIMIR IVANOV EST
4
2
3

Meč trajao: 2 h 00 min

Nakon prvog dana susreta 2.kola II Grupe Evroafričke zone Davis Cupa izmedju reprezentacija Estonije i Bosne i Hercegovine, rezultat je izjednačen 1:1. Oba današnja singl meča su protekla bez rezultatske neizvjesnosti.

U prvom meču dana, naš Ismar Gorčić se sastao sa najboljim Estonskim igračem Jurgenom Zoppom. Prvi set je bio izjednačen do rezultata 3/2 za Zoppa, kada Ismar ne uspijeva zadržati svoj servis. Break koji je tada napravio Zopp zadržao je do kraja seta koji je završen sa 6/4. U drugom setu Zopp pravi break u prvom gemu, pravi veliki pritiak na Ismarov servis u trećem gemu. Ismar ipak spašava 15:40 i smanjuje na 2/1. U narednom gemu kao da se Ismar budi. Dolazi do dvije break prilike ali ih ne koristi i nakon toga ponovo lako gubi svoj servis. U narednom gemu ponovo dolazi do dvije break prilike, ali ponovo ih ne koristi. Zopp lako privodi set kraju i vodi 2/0 u setovima. U trećem setu Ismar nije pružio jači otpor. I taj set Zopp lako rješava u svoju korist sa 6/2.

U drugom meču dana naš prvi igrač Aldin šetkić se igrao protiv Vladimira Ivanova. Ivanov ulazi u meč sa velikom tremom i uspijeva u prva tri gema osvojiti samo 2 poena. No nakon toga ipak pokazuje zašto je bio jedan od najperspektivnijih estonskih juniora. U 8.gemu je uspio napraviti break i izjednačiti na 4/4. Ipak Aldinovo iskustvo dolazi do izražaja i on ponovo u narednom gemu pravi break bez izgubljenog poena, te na svom servisu za set koristi treću set loptu. U prva četiri gema drugog seta oba igrača prave break. Četvrti gem, u kome je servirao Ivanov, trajao je čak 12 minuta. Srećom, Aldin dobija taj gem i otpor protivnika u ovom setu je bio potpuno skršen. Aldin lako dobija četiri naredna gema. Početkom trećeg seta se vidjelo da Ivanov nema snage za preokret. Aldin odmah na počeku seta pravi break i vodi 2/0. U šestom gemu koristi drugu brek loptu i vodi 4/2, nakon čega rutinerski privodi meč kraju.