Mark Tennant gost na 5. Trenerskoj konferenciji

1234

5. Trenerska konferencija u organizaciji Sekcije trenera Teniskog saveza Bosne i Hecegovine će se održati 10. marta 2012. godine u Sarajevu. Gost i predavač na konferenciji će biti Mark Tennant.

Glavna tema konferencije će biti uloga roditelja u razvoju tenisera. Predavanje ima veliki značaj s obzirom na uticaj koji roditelji imaju na razvoj potencijala igrača. Bavi se odnosom između trenera, igrača i roditelja, pruža jednostavne smjernice za razvoj tog odnosa, te uvid u razumijevanje ponašanja roditelja. Konferenciji će moći prisustvovati i roditelji.

Mark Tennant već dvadeset godina radi kao trener u teniskim klubovima i centrima u Velikoj Britaniji. Specijalista je za organizaciju rada sa početnicima. Mark, također, već dvanaest godina vrši obuku trenera za LTA i ITF, a bio je glavni predavač na preko 90 certificiranih kurseva koje je organizova LTA. Mark je također uključen u tenisku kampanju ITF-a „Play and Stay“ i autor je istoimenog priručnika koji je preveden na 20 jezika. U okviru nevedenog projekta, Mark kreira i novi program pod nazivom Adults Tennis Xpress program (Program brzog učenja za odrasle).

Učesnik je brojnih konferencija širom svijeta, a nedavno je bio moderator Međunarodne trenerske konferencije u Egiptu.

Mark je vlasnik kopanije inspire2coach gdje također obavlja funkciju direktora za obuku trenera.