DAVIS CUP: Press konferencija BH tima

1234

Danas je u Ankari za predstavnike domaćih medija organizovana Press konferencija Davis Cup tima Bosne i Hercegovine. Na veoma posjećenoj konferenciji, medije je najviše zanimalo mišljenje članova našeg tima o protivniku.  
Daver Vranić, selektor BH tima je rekao da jako cijenimo reprezentaciju Turske, ali misli da u ovom trenutku imamo bolji tim, što pokazuje i trenutni ranking naših igrača. Tri naša igrača su pobjedila na posljednjim Futures turnirima u Turskoj, i zaista imamo razloga za optimizam. Meč će biti jako interesantan.  
Novinare je zanimalo Amerovo mišljenje o meču koji je odigrao u kvalifikacijama Australian Opena protiv Marsela Ilhana.  Delić je rekao da je odigrao jako dobar meč u kome je pobijedio Ilhana u tri seta, ali je Davis Cup nešto sasvim drugo, te je dodao da će njihov novi susret donijeti sigurno kvalitetan meč.
Aldin Šetkić je rekao da su članovi našeg tima zadovoljni uslovima u Teniskom klubu Ankara, i da im podloga na kojoj će se igrati sasvim odgovara.
Damir Džumhur je rekao da smo zadnje dvije godine uvijek gubili u završnim mečevima za ulazak u I Grupu, te da misli da ove godine imamo sve uslove da ostvarimo taj cilj.