Davis Cup: BiH vs. MOL - Saopćenje za medije

1234

Sve je spremno za Davis cup  i prvi meč između BiH i Moldavije

 

U prostorijama Tenis kluba Mostar, danas je održana konferencija za tisak reprezentacija,  Bosne i Hercegovine i Moldavije,  u povodu  nadolazećeg II kola, Grupe II, Euro-Afričke zone- najprestižnijeg timskog natjecanja u tenisu-Davis cupa by BNP Parisbas, koji se ovoga vikenda, 5.6. i 7.travnja igra u gradu na Neretvi.

 

Konfereniji za tisak sudjelovala je reprezentacije Moldavije na čelu sa izbornikom Iurie Gorbanom, dok se medijima obratio i izbornik BiH tima, Daver Vranić.- "Ovo je najvažnije timsko svjetsko natjecanja i vrlo važan meč za našu reprezentaciju jer se borimo se za ulazak u treći krug i konačno imamo priliku da uđemo u prvu grupu", istaknuo je izbornik teniske Davis cup reprezentacije BiH Daver Vranić, napomenuvši kako će reprezentacija sigurno dati sve od sebe i na kraju slaviti. 

Tom prilikom direktor Teniskog kluba Mostar Ranko Primorac zaželio je bh. reprezentaciji puno sreće i uspjeha te pobjedu protiv Moldavije. On je pozvao je građane Mostara da dođu na mečeve u što većem broju i podrže tenisače   

Član reprezentacije Damir Džumhur smatra kako je BiH favorit, ali da tko god bude igrao ne smije se opustiti i mora dati sve od sebe.

 "Mislim da BiH ove godine ima veliku šansu za prolazak u prvu grupu", kazao je Džumhur.  


U meču II. grupe euro-africke zone protiv reprezentacije Moldavije igrat će Damir Džumhur (225.), Aldin Šetkić (261.), Tomislav Brkić (418.) i Ismar Gorčić (762.). 

Što se tiče ekipe iz Modavije, predvoditi će je 222. igrač ATP liste Radu Albot te Maxim Dubarenko (477.), Andrei Ciumac (576.) i Andrei Gorban (1325.). 

 

Dvije reprezentacije dosad su se u Davis Cupu sastale pet puta, a uspješnija je bila Moldavija koja ima tri pobjede. Pobjednik u ovom duelu u razigravanju za ulazak u Skupinu I igrat će protiv boljeg iz ogleda Litve i Portugala.

Ždrijeb parova je najavljen za sutra, u 13 sati u Mostaru, a prvi meč najavljen je za petak 5.4.2013. s početkom u 11 sati.

 

Davis Cup by BNP Paribas i dalje ostaje najveće godišnje svjetsko timsko natjecanje u sportu, sa 130 zemalja koje  sudjeluju u 2013. godini. U 2012. godini je na Davis Cup natjecanju, od zonalnih natjecanja u 4. grupi do elitne Svjetske grupe u kojoj se natječe 16 zemalja, učestvovalo 523 igrača koji su igrali ukupno 87 mečeva u 58 zemalja.