ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA TENISKOG SAVEZA BiH

1234

U Teniskom savezu BiH danas je održana press konferencija posvećena odlasku ženske reprezentacije na Fed Cup, te uspjesima muške teniske reprezentacije u Davis Cupu.

 

Jasmina Tinjić, najbolje rangirana bh. teniserka na WTA listi, čestitala je kolegama na uspjehu u Davis Cupu i izrazila nadu da će i ženska reprezentacija postići dobre rezultate u okviru Fed Cupa koji se održava od 16. do 19.04.2014. u Siauliai u Litvaniji. „Bit će teško, ali nije nemoguće, izazov je i pozitivan pritisak“ rekla je Tinjić izrazivši nadu da će se naša ekipa vratiti u grupu u kojoj je bila prošle godine. Na FED Cupu uz BiH  učestvuju i selekcije Egipta, Finske, Gruzije, Crne Gore, Južne Afrike, Litvanije, te Lihtenštajn  čiju ekipu je Jasmina Tinjić označila kao najvećeg favorita. Žrijebanje će biti obavljeno 15.aprila.

 

Davis Cup reprezentativac Nerman Fatić još jednom je iskoristio priliku da zahvali za ukazano povjerenje i priliku da brani boje BiH na velikom takmičenju. Osvrnuo se na sjajna iskustva iz meča sa Finskom, te rekao da u timu vlada veliki optimizam pred 3.kolo u kojem će dočekati selekciju Litvanije.

 

Direktor TS BiH Senad Hadžimešić rekao je da savez čini sve kako bi omogućio što bolje uvjete za odlazak na velika takmičenja, te istaknuo jako dobru saradnju sa svjetskom asocijacijom ITF koja je prihvatila molbu za produženje roka za prijavu lokacije i podloge na kojoj će BiH ugostiti Litvaniju u septembru u okviru finalnog kola II grupe Europa/Afrika zone Davis Cupa. Umjesto do 16.aprila, rok za aplikaciju pomjeren je do 12.maja, a o izboru podloge odluka će biti donesena uz konsultacije sa igračima i selektorom Amerom Delićem.