ITF ŠIROKI BRIJEG OPEN 2015-DUPLA KRUNA ZA MARINO ALPEZU

1234

U Bosni i Hecegovini je po prvi put održan jedan  ITF juniorski "INDOORS" turnir. U idealnim uslovima koje posjeduje Teniski klub "SET" iz Širokog Brijega, od 21.01 do 25.01 održan je ITF turnir "ŠIROKI BRIJEG OPEN 2015".

 

Ovaj turnir će, nadamo se, postati tradicionalni turnir u budućnosti na ITF kalendaru? Teniski savez BiH će u budućnosti aplicirati za dobivanje još turnira i u drugim kategorijama (12, 14, 16 kao i 18) iz kalendara TE, i ITF. Pobjednik turnira je bosanskohercegovački juniorski reprezentativac Marino Alpeza, koji je osvoio duplu krunu pobijedivši i u igri parova. U finalu Marino ALPEZA  bio je bolji od Turskog tenisera Atakana GEZERA i slavio  razultatom  6-4 6-4. ALPEZA  je u paru sa Filipom KESINOM iz Hrvatske bio bolji od Hrvatskog para Josip KRSTANOVIC i David SAMARDZIJA. Razultat je bio 7-6(4) 6-7(8) [10-5]. 

 

Kod juniorki pobijedu je odnijela Maria KOZYREVA iz Rusije, koja je u finalnom meču pobijedila turkinju Selin OVUNC, razultatom  4-6 6-4 6-4.

 

TSBIH upućuje čestitke organizatoru na veoma dobroj organizaciji ovog veoma važnog međunarodnog juniorskog turnira za bosanskohercegovački teniski sport. Također TSBIH upućuje iskrene čestitke  pobijednicima i pobijednicama, kao i svim učesnicima na turniru.