ČEMALOVIĆ LAJLA I ŠANTIĆ HAMZA POBJEDNICI DVORANSKOG PRVNSTVA BIH DO 18.GODINA

1234
Dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 18. godina starosti odigrano je od 24.02. do 26.02.2018.godine  u Tensikoj Akademiji " SET" iz Širokog Brijega. 
 

Nakon tri dana takmičenja kod juniora, najbolji junior i prvak Bosne i Hercegovine do 18.godina na dvoranskom prvenstvu je Hamza Šantić iz Mostara. Šantić je u finalu nakon veoma neizvjesnog meča u tri seta pobijedio  Vladana Tadića iz Banja Luke razultatom 6/7 (1), 6/4, 6/3.

 Lajla Čemalović  je pobjednica dvoranskog prvenstva Bosne i Hercegovine kod juniorki do 18.godina. U finalnom meću mostarka  Čemalović Lajla bila je bolja od sarajke Amile Jusufbegović razultatom 6/4, 7/5.
 

Ovo je četvrto u nizu dvoransko prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke u 2018.godini.  Sa dvoranskim prvenstvom BiH za juniore i juniorke do 18.godina u Širokom Brijegu okončao se ciklus dvoranskih/zimskih prvenstava BiH za 2018.godinu.
 
Teniski savez BiH upučuje iskrene čestitke pobjednicima i pobjednicama.

 Također, svim  organizatorima dvoranskih prvenstava Bosne i Hercegovine, Teniski savez BiH upučuje veliku zahvalu na organizaciji turnira na  visokom nivou.
 

TSBIH