Sarajevo: Održana press konferencija TSBiH

1234

Danas je u Sarajevu održana press konferencija Teniskog saveza BiH na kojoj su se medijima obratili predsjednik TSBiH Ivan Brkić, podpredsjednik Kemal Ademović i direktor TSBiH Senad Hadžimešić.

Uvodnu riječ dao je direktor TS Senad Hadžimešić koji je govorio o aktivnostima saveza, uspjesima naših Davis Cup i Fed Cup selekcije, te o saradnji sa Tennis Europe zahvaljujući kojoj juniori imaju priliku za napredak.

Podpredsjednik Kemal Ademović istakao je da je plan da 2019.godina bude godina posvećena razvoju teniskog sporta u BiH, sa akcentom na mlađe kategorije jer. On je napomenuo da i, pored teške finansijske situacije, Teniski savez funkcioniše besprijekorno, te da se u Upravnom odboru, gdje su predstavnici svih konstitutivnih naroda, sve odluke donose jednoglasno,

Prije četiri godine, kada je nova uprava preuzela mandat, zatečena je teška finansijska situacija u Savezu, koja je u međuvremenu velikim naporima sanirana do nivoa neophodnog za normalno funkcioniranje, rekao je Ivan Brkić. Predsjednik je posebno naglasio sjajnu atmosferu u našem Davis Cup timu koji se prvi put plasirao u play off za Svjetsku grupu.  Podsjetio je da će Savez morati da zatvori finansijsku konstrukciju za put našeg tima na susret sa Japanom u septembru/rujnu, te da će pomoć biti zatražena od Vijeća ministara BiH, te od drugih nivoa vlasti, kao i privrednika.

Na pitanje novinara o mogućem novom kapitenu našeg Davis Cup tima, predstavnici Saveza su rekli da se traži kvalitetno rješenje, a takvo rješenje iziskuje i dodatna ulaganja. Takođe, naglašeno je da će mogući izbor biti napravljen u dogovoru sa igračima.

Podsjećamo, naš Davis Cup tim se pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi početkom aprila/travnja plasirao prvi put u historiji u play-off za Svjetsku grupu, a igrat će se od 14. do 16.septembra u Utsubo Tennis Centru u Osaki.

 

OPŠIRNIJE U BH MEDIJIMA!

 

Predstavnicima medija još jednom zahvaljujemo za podršku i praćenje rada TSBiH i rezultata svih teniskih kategorija, te prenosimo izvinjenje Miodraga Martinovića, člana UO TSBiH koji, iako najavljen, nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjoj press konferenciji.