DAVIS CUP: Objavljeni sastavi timova BiH i Australije

1234

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave timova za predstojeće susrete Davis Cup-a.

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić branit će boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije koji se igra 1. i 2.februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis Cup-a.

Kako je ranije objavljeno na press konferenciji Teniskog saveza BiH, Amer Delić ponovo preuzima ulogu kapitena i pokušat će zajedno sa našim najboljim teniserima doći do historijskog uspjeha.

Domaćini naš tim dočekuju sa pet igrača:  Alex De Minaur, John Millman, Jordan Thompson, John Peers i Alexei Popyrin, a njihov kapiten je čuveni Lleyton Hewitt.

„Hewitt, nekadašnji svjetski reket broj jedan, očito nije mogao računati na Kirgiosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29.igrač svijeta, te Millmana koji je na 37.poziciji“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

„Na raspolaganju im je i Jordan Thompson koji je rangiran na 72.mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu, John Peers, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu“, objašnjava Hadžimešić i dodaje da predaje nema:

„Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh.tenisere, tražit ćemo pobjedu, u sportu je sve moguće!“

 Za mjesto odigravanja susreta odabran je Memorial Drive Center u gradu Adelaide, a mečeve će navijači u BiH moći da prate u programu BHT.