FILIP ĐOKIĆ I TEA KOVAČEVIĆ POBJEDNICI ZIMSKOG PRVENSTVA BIH DO 12.GODINA

1234
Zimskim prvenstvima Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12.godina nastavljena su takmičenja iz kalendara Teniskog saveza BiH za 2021.godinu. Takmičenja su održana kao i proslog vikenda na terenima Općine Centar u Sarajevu od 23.01. do 25.01.2021.godine. Na Zimskim prvenstvima BiH za najmlađe tenisere i teniserke učestvovalo  pedeset četiri dječaka i djevojčice iz teniskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj borbi, a prikazani " level " tenisa za ovaj uzrast zadovoljio svojim kvalitetom.
 
Kod juniora, na Zimskom prvenstvu  učestvovao je trideset i jedan dječak. Nakon nekoliko veoma interesantnih mečeva u finalu su se sastali Đokić Filip iz Brčkog i godinu dana mlađi Butković Mahir iz Tuzle. Rezultatom 6/0,6/0 Filip Đokić osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine na Zimskog prvenstvu za juniore do 12.godina starosti.
RAZULTATI FINALE (M):                    Đokić Filip - Butković Mahir        6/0, 6/0
RAZULTATI POLUFINALE (dječaci):  Đokić Filip -  Ždralo Sergej         6/2, 6/2
                                                            Butković Mahir -  Jevtić Filip      6/4, 0/6,10/8
 
Dvadeset sedam juniorki do 12.godina prijavilo je svoje učešće na Zimskom prvenstvu BiH. Prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu u 2021.godini kod juniorki je Tea Kovačević iz Gradiške. U finalnom meču Tea je pobijedila Nejlu Helač iz Sarajeva rezultatom 6/1,6/2.
 
RAZULTATI FINALE (Ž):            Tea Kovačević - Helač Nejla               6/1, 6/0
 
RAZULTATI POLUFINALE (Ž):  Tea Kovačević - Šačirović Eda-Lara   6/0, 6/0
                                                   Helač Nejla - Bujaković Andrea          6/0, 6/1
 
Filip i Tea su odigrali veoma dobar turnir i zasluženo ponijeli titule prvaka i prvakinje Bosne i Hercegovine na prvenstvu do 12 godina. Ovim putem Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobjednicima i svim igračima i igračicama na prikazanom nivou teniske igre i fer i korektnoj borbi.Posebna zahvala pripada trenerima, pratiocima mladih tenisera i teniserki koji su podržali sve napore TSBiH u organizaciji takmičenja i pridržavali se svih neophodnih epidemioloških mjera o sprečavanju širenja korona virusa COVID-19.