LANA PETKOVIĆ I AFAN NEKOVIĆ PRVACI ZIMSKOG PRVENSTVA BIH DO 14. GODINA

1234
U Sarajevu je od 16 do 18.01.2021.godine održano prvo Zimsko prvenstvo BiH za juniore i juniorke do 14.godina starosti u novoj takmičarskoj sezoni.Prvenstvo se odigralo na terenima Općine Centar. Veliku pomoć održavanju Zimskih prvenstava BIH je dala Općina Centar i Načelnik Srđan Mandić koji su ustupili terene za odigravanje turnira.
Na turniru su igrali najbolji juniori i juniorke iz BiH. Mečevi su bili veoma zanimljivi i na zavidnom teniskom nivou. Na Zimskom prvenstvu učestvovalo je preko pedeset djevojčica i dječaka koji su pružili osim dobrom tenisa fer i korektno ponašanje.
U finalu Zimskog prvenstva BiH kod juniora do 14.godina sastali su se Luka Đurđević iz Brčkog i Afan Neković iz Sarajeva.Prvak Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu u 2021 godini je Afan Neković. Afan je u finalnom meču rezultatom 7/6 (6) i 6/0 osvojio naslov pravaka Bosne i Hercegovine.
Kod juniorki do 14 godina pobjednica i prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu je Lana Petković iz Teslića. Lana je finalu pobjedila Karlu Bakalar iz Čapljine rezultatom 6/1, 7/6 (3).
Ovim turnirom je otvorena takmičarska teniska sezona iz kalendara TSBiH za 2021. godinu. Već narednog vikenda igra se Zimsko prvenstvo BiH za juniorke i juniore do 12. godina.
Teniski savez BiH je ispunio sve neophodne epidemiološke uslove koji se primjenjuju po preporukama institucija, a odnose se na spriječavanje pandemije korona virusa COVID-19.
Iskrene čestitke idu prvacima Zimskih prvenstava BiH do 14.godina Afanu Nekoviću i Lani Petković, a svim učesnicima i njihovim trenerima, roditeljima i pratiocima se Teniski savez BiH zahvaljuje na saradnji i poštivanju mjera koje su preporučene za suzbijanje virusa COVID-19.✅