Nova Titula za Teu Kovačević

1234

 

 

Grad Banja Luka je bio domaćin Zimskog prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke do 12 godina starosti. Turnir se odigrao od 15.01 do 16.01.2022 godine u Teniskom klubu "Borac". Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj igri uz pridržavanje svih epidemioloških mjera preporučenih od institucija vlasti za sprečavanje širenja korona virusa COVID-19.
Tea Kovačević nastavila je svoju dominaciju i na turnirima iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine. Nakon ubjedljivog triumfa na međunarodnom prestižnom  "LEMON BOWL" turniru u Rimu (Italija), Tea je osvojila prvo mjesto i na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za 2022 godinu. Na cijelom turniru izgubila je pet genova i to u polufinalnom meču protiv Zane Kunosić iz Tuzle (6/1,6/4). Tea se u finalu sastala sa Andreom Bujaković iz Sarajeva, koja je nakon pobjede u polufinalu nad Ednom-Larom Šačirović iz Zenice
(6/3, 6/2) izborila finale. U finalnom meču  nakon vodstva Tee Kovačević  od 6/0 i 2/0, Andrea je predala meč. Tea je zasluženo odnjela još jedan pehar u svoju Gradišku.
 
Rezultati polufinala:
Tea Kovačević - Zana Kunosić  6/1, 6/4
Andrea Bujaković - Edna Lara Šačirović 6/3, 6/2
 
Rezultati finale:
Tea Kovačević - Andrea Bujaković  6/0, 2/0 ret.
 
#TenisBiH #Zimskoprvenstvo BiH