DAVIS CUP WG I: TUNIS - BIH1.1-1

1234
Prvog dana meča prve svjetske grupe DAVIS CUP By Rakuten takmičenja između Tunisa i Bosne i Hercegovine završen je neriješenim rezultatom 1-1.
Veoma uzbudljivi i neizvjesni mečevi igrali su se danas na terenima "Tennis Club de Tunis" u glavnom gradu Tunisa.
Nakon dva sata i trideset minuta igre Damir DŽUMHUR je pobijedio Moeza ECHARGUIA rezultatom 2-1 u setovima. Damir je dobio prvi set sa 6-3, da bi Tunižanin Moez drugi set završio u svoju korist istim rezultatom 6-3. U trećem dramatičnom setu Damir je skupio snage i na kraju slavio sa 7-5. Ovom pobijedom Bosna i Hercegovina povela je sa 1-0.
U drugom meču prvog dana DAVIS CUP meča prve svjetske grupe između domaće selekcije Tunisa i reprezentacije Bosne i Herceogivine sastali su se Mirza BAŠIĆ i Malek JAZIRI. JAZIRI je dobro otvorio meč i poveo sa 4-1 u prvom setu.BAŠIĆ je nakon toga napravio preokret i  dobio prvi set sa 7-5.U drugom setu Mirza je imao veliku prednost i vodstvo od 5-1. Ipak Malek JAZIRI se vraća i dobiva drugi set sa 7-5, te treči odlučujući set sa 6-3 za izjednačenje Tunisa na 1-1.
Sutra u subotu drugog i posljednjeg dana takmičenja mečevi počinju u 11.00 sati. Prvo je na rasporedu dubl meč. U parovima će za Bosnu i Hercegovinu nastupiti Tomislav BRKIĆ i Mirza BAŠIĆ, dok su za Tunižane nominovani Malek JAZIRI i  Moeza ECHARGUIA, Poslije igre parova na redu je meč Damir DŽUMHUR i Malek JAZIRI. U slučaju rezultata 2-2 igra se peti odlučujući meč. Za taj meč su nominovani Mirza BAŠIĆ i Moeza ECHARGUIA.
SRETNO
 
#Davis Cup #World Group I #Visit Sarajevo #Tenis BiH