DAVIS CUP I SVJETSKA GRUPA: Bosna i Hercegovina domaćin Meksiku

1234
U sjedištu Internacionalne Teniske Federacije (ITF) u Londonu u četvrtak,31.03.2022 godine, održano je izvlačenje prve i druge svjetske grupe DAVIS CUP By Rakuten takmičenja. Seniorska teniska reprezentacija BiH, inače dvadeset i deveta (29) rangirana reprezentacija svijeta, bila je postavljena za dvanaestog (12) nosioca prve svjetske grupe.
Voljom žrijeba Bosna i Hercegovina će biti domaćin selekciji Meksika. Reprezentacija Meksika ima mnogo slabije rangirane tenisere od bh reprezentativaca u singlu, dok u igri parova imaju dva igrača među TOP 100. Definitivno je Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine favorit u ovome duelu. Ako bh tim bude u kompletnom sastavu u meču finalnog kola prve svjetske grupe protiv reprezentacije Meksika, bh teniska publika može očekivati pobjedu, koja bi obezbjedila kvalifikacioni meč za ulazak među osamnaest reprezentacija svijeta i plasman u grupnu fazu jedinog zvaničnog svjetskog ekipnog prvenstva u tenisu.
Davis Cup meč između Bosne i Hercegovine i Meksika igrati će se u zvaničnim terminima koji su određeni od strane Internacionlne Teniske Federacije (ITF), a to su 16 i 17 ili 17 i 18 septembar 2022 godine.
 
PAROVI PRVE SVJETSKE GRUPE:
Austria vs Pakistan
Columbia vs Turkey
Israel vs Czech Republic
Uzbekistan vs Japan
Ecuador vs Switzerland
Peru vs Chile
Portugal vs Brazil
Norway vs India
Ukraine vs Hungary
Slovakia vs Romania
Finland vs New Zealand
Bosnia and Herzegovina vs Mexico
 
#Davis Cup #World Group I #Tenis BiH