Završene pripreme EX-YU juniorskih reprezentacija U14

1234
Slovenski grad Čatež i glavni grad Srbije Beograd su od 14. do 19. juna bili domačini teniskog kampa i  priprema ženskih i muških juniorskih U14 teniskih reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, te selekcije Italije pred nastupe na ekipnim europskim prvenstvima Europe.
Najbolje juniorke koje će predstavljati svoju državu na predstojećem "SUMMER CUP" ekipnom europskom prvenstvu U14 su pripreme i trening mečeve imali u Čateškim Toplicama, dok su juniori pripreme odradili u teniskom centru "Novak" u Beogradu.
Sastav juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine U14 koje je učestvovale na pripremama, te koje će nastupiti na ekipnom prvenstvu Europe u 2022 godine je:
JUNIORKE: Tea Kovačević, Ena Bećirović, Alona Brzina, selektor Marko Kovačević
JUNIORI: Ian Boloban, Amir Škrijelj, Novak Jaćimović, selektor Ismar Salčinović
Ovo su prve ovakve zajedničke pripreme EX-YU juniorskih selekcija pred nastupe na "SUMMER CUP" ekipnim europskim prvenstvima. Ovakva saradnja regionalnih Nacionalnih saveza će u budućnosti doprinjeti razvoju tenisa, te podizanju kvaliteta teniske  igre. U julu mjesecu su također planirane pripreme juniorki i juniora do 12 godina starosti.
Za najmlađe kategorije U12 pripreme će se održati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.Hrvatski grad Vinkovci će ugostiti U12 juniorke, dok će bosanskohercegovački grad Doboj biti domačin  juniora U12.
 
#Tenis BiH #Teniski kamp 2022 #Summer Cup U14