ZAVRŠEN MEĐUNARODNI TENISKI KAMP "DOBOJ 2022"

1234
Teniski klub "Doboj" je od 12.07. do 17.07.2022 godine bio domaćin međunarodnog teniskog kampa u organizaciji Teniskog saveza BiH, na kojem su učestvovale reprezentacije Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine. Kamp je organizovan za juniore do 12 godina starosti. Ovaj kamp je bio zajednički projekat teniskih saveza Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine u sklopu priprema pred odlazak na ekipno europsko prvenstvo "SUMMER CUP" u kategoriji  12 & UNDER-boys.
Najbolji juniori koji su učestvovali na kampu, te koji će predstavljati svoje države na predstojećem prvenstvu Europe imali su veoma bogat sadržaj aktivnosti tokom boravka u Bosni i Hercegovini.
Osim treninga koji su bili dva puta dnevno tokom trajanja kampa, te igranja međusobnih mečeva, igrači su u  srijedu 13 jula imali priliku da upoznaju najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je izdvojio svoje vrijeme kako bi dao podršku ovome projektu, te razgovarao sa mladim teniserima.
U četvrtak 14.07. kamp su posjetili predstavnici regionalnih saveza  g.Vladimir Jovanovski (Hrvatska), g.Gregor Krušić (Slovenija), g.Dušan Orlandić (Srbija), te direktor bosanskohercegovačkom saveza g.Senad Hadžimešić.Tokom posjete kampu održan je i radni sastanak na kojem se razgovaralo o budućoj saradnji ova četiri teniska saveza.
Na kraju kampa uprličena je  ceremonija dodjele poklona za sve reprezentacije i učesnike kampa. Nagrade su urućili koordinator kampa g.Denis Spahić, te sekretar Teniskog kluba "Doboj" g.Dragan Dragičević.
Također Teniski savez Bosne i Hercegovine se ovim putem zahvaljuje Teniskom klubu "Doboj" koji je bio domaćin ovoga veoma važnog projekta za razvoj teniskog sporta u Bosni i Hercegovini i regionu. 
Dobre sportske rezultate želimo svim reprezentacijama učesnicama kampa na predstojećem ekipnom prvenstvu Europe "SUMMER CUP 2022".
SRETNO
 
#Tenis BiH #Tenis kamp #Summar Cup U12 Boys #Tenis region