FINALE ZA DAMIRA

1234

Bosanskohercegovački reprezentativac Damir Džumhur je na ATP Challenger turnira u Banjoj Luci imao veoma dobru rezultatsku sedmicu. Damir je stigao do finala u kojem se sastao sa Fabianom Marozsanom iz Mađarske. Na žalost bosankohercegovački teniser je izgubio u dva seta rezultatom 6/2, 6/1, te tako osvojio drugo mjesto i novih 48 ATP bodova za rang listu najboljih profesionalnih tenisera svijeta.

 
Nakon teške povrede koja je pratila Damira tokom sezone, vidjeli smo tokom turnira u Banjoj Luci da se Damirova forma vraća na nivo igre koja pripada najboljem bosanskohercegovčkom teniseru. U Banjoj Luci je Džumhur ostvario pobjede do finalnog meča nad Jevhenijom Bondarenkom, Filipom Jianuom, Nermanom Fatićem i Nicolasom Alvarezom. Nadamo se da će bh. teniser nastaviti s dobrim igrama i povratkom među najbolje igrače svijeta.
 
Na ATP Challenger turniru u Banjoj Luci su u glavnom dijelu turnira igrali su i bosanskohercegovački teniseri Mirza Bašić i Aldin Šetkić, koji u zaustavljeni u prvom kolu turnira, dok je Nerman Fatić stigao do četvrtfinala u kojem se sastao sa Damirom Džumhurom, te je zbog povrede morao predati meč u drugom setu nakon rezultata 7/5, 2/1 za Damira.
 
U kvalifikacionom turniru su zahvaljujući pozivnicama organizatora učešće imali još  tri mlada bosanskohercegovačka tenisera: Andrej Nedić, Vladan Tadić i Dražen Petrović
 
#Tenis BiH #ATP challenger Srpska Open