ATP CHALLENGER SIBIU: DŽUMHUR I FATIĆ U FINALU

1234
Na ATP Challenger turniru u Rumunskom Sibiuu sutra će se u finalu sastati dva bosanskohercegovačka reprezentativca Damir Džumhur i Nerman Fatić. Ovo je prvi put da će Bosna i Hercegovina u finalu na jednog ATP Challenger turniru imati svoje igrače, te da će još jedna titula sa turnira otići u BiH.
Nakon pobjede nad selekcijom Meksika, prošlog vikenda u Širokom Brijegu u okviru prve svjetske grupe  Davis Cup takmičenja, dva najbolje rangirana bh igrača u pojedinačnoj konkurenciji nastavljaju sa sjajnim rezultatima i ovoj sedmici na ATP Challengeru u Rumuniji.
 
U današnjim polufinalnim mečevima, prvo je Damir Džumhur pobijedio Rumuna Davida Lonela Nicholasa. Nakon izgubljenog prvog seta 6/0, Džumhur dobiva druga dva seta za konačnih 2-1 u setovima. Preovladavalo je iskustvo Džumhura za konačni rezultat 0/6, 7/6, 6/3. Ovom pobjedom Damir Džumhur je izborio plasman u finale turnira.Meč je trajao 2 sata i 20 minuta.
 
Nerman Fatić je cijelu sedmicu igrao odlično, što je razultiralo pravom senzacijom u polufinalnom meču u kojem se sastao sa prvim nosiocem Argentincem Federicom Coriom, trenutno 71 igračem svijeta na zvaničnoj ATP rang listi. U, do kraja neizvjesnom meču,  Nerman je također sa 2-1 po setovima bio bolji od favorizovanog Argentinca. Igra koju je Nerman pružio u ovom meču bila je na veoma visokom nivou, jer pobijediti ovakvog igrača koji je već nekoliko godina u TOP 100 tenisera svijeta sigurno nije slučajnost. Meč je trajao 2 sata i 30 minuta, za konačnih 4/6, 6/4, 6/3 za Nermana Fatića.
 
Bravo momci, svaka čast.
 
#Tenis BiH #ATP Challenger Sibiuu #Finale Džumhur-Fatić