DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO

1234

DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO

Teniska Akademiji „SET“ iz Širokom Brijegu bit će domaćin „Davis Cup by Rakuten“ takmičenja prve svjetske grupe između reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Meksika. Povodom nastupajućeg meča danas u podne održana je i press konferencija teniskih reprezentacija oba tima u hotelu „Đulić“.

Na press konferenciji novinarima su se obratili selektori reprezentacija Miguel Gallardo i Zoran Zrnić, te igrači Gerardo Lopez Villasenor (Mex) i Tomislav Brkić (BiH), koji su odgovarali na mnogobrojna pitanja novinara.

Meksički selektor Miguel Gallardo je rekao da je domaća selekcija Bosne i Hercegovine favorit u predstojećem meču, dok je igrač Gerardo Lopez Villasenor rekao da cijeni našu selekciju, ali da vjeruje u dobar rezultt svoje reprezentacije.

Selektor Zrnić je kao i ranije izrazio blagi optimizam bh tima, te se zahvalio svojim momcima što su se odazvali pozivu za meč protiv Meksika.Zrnić je također naglasio da je ovo veoma bitan meč za bh reprezentaciju, koji bi u slučaju pobjede nad Meksikom izborili kvalifikacioni meč za ulazak u finale „Davis Cup by Rakuten“ takmičenja u 2023.godini.

Bosanskohercegovački reprezentativac Tomislav Brkić je rekao da je veoma sretan što se meč igra u Širokom Brijegu,te da očekuje podršku navijača koji će pomoći najboljim bh teniserima da ostvare pobjedu u susretu protiv Meksika.

Izvlačenje parova je planirano za četvrtak 15.09..2022.godine s početkom u 12.00 sati na vodopadu Kravica kod Ljubuškog.

#Tenis BiH #Davis Cup by Rakuten #WORLD GROUP I

Senad Hadžimešić
Director of TAB&H