DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH-MEKSIKO

1234
Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija će 16 i 17 septembra igrati svoj naredni susret prve svjetske grupe " Davis Cup by Rakuten " takmičenja sa selekcijom Meksika. Meč će se odigrati u Teniskoj Akademiji "SET" u Širokom Brijegu. Ovo je prvi put da će se jedan Davis Cup meč održati u Širokom Brijegu, te će se nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice i Mostara ovaj hercegovački grad uvrstiti na kartu gradova iz Bosne i Hercegovine u kojima su se igrali mečevi Davis Cup takmičenja.
 
Bosanskohercegovačka reprezentacija će u meču sa Meksikom  nastupiti u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, te će se po prvi put reprezentaciji priključiti najbolji bh junior Andrej Nedić.
 
Selektor reprezentacije je Zoran Zrnić, koji je pred susret sa Meksikom izrazio svoj blagi optimizam, rekavši da će kao i do sada igrači dati sve od sebe da izvoljevaju još jednu pobjedu i time zakažu Play-off meč za ulazak u finale " Davis Cup by Rakuten " takmičenja u 2023 godini, koji je ujedno i cilj ove "zlatne" generacije bosanskohercegovačkog teniskog sporta.
 
Seniorska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine je 29 selekcija na zvaničnoj rang listi najboljih teniskih reprezentacija svijeta.
 
BH tim će svoje pripreme u Širokom Brijegu početi u nedelju 11.09.2022 godine u popodnevnim satima.
 
SRETNO MOMCI
 
#Davis Cup by Rakuten  #Tenis BiH  #THE WORLD CUP OF TENNIS