VELIKI USPIJEH TEE KOVAČEVIĆ

1234
Bosanskohercegovačka reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u kategorijama do 12, 14 i 16 godina u 2022 godini Tea Kovačević, ostvarila je još jedan veliki teniski rezultat.
Naime. Tea je osvojila prvo mjesto na teniskom turniru  iz kalendara Tennis Europe u kategoriji juniorki do 14 godina starosti, koji se održao u Teniskoj akademiji "SET" u Širokom Brijegu od 29.10. do 05.11.2022. godine.
Ovo je zaista veliki rezultat za Teu Kovačević, imajući u vidu da mlada nada bh tenisa ima dvanaest godina, te da se ovaj turnir igrao u kategoriji 14&U. Kovačevića je u ovoj takmičarskoj sezoni već osvajala turnire iz kalendara Tennis Europe u svojoj starosnoj dobi (12&U ) u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova.
Za titulu u Širokom Brijegu, Tea je morala  u finalu pobijediti godinu stariju Slovakinju Floru Rablansku rezultatom 6/2, 6/2. Ipak najteži zadatak je imala u polufinalu sa četrnaestogodišnjom Lavinionom Guerensko iz Italije, koju je savladala sa 2-1 u setovima (6/7, 7/5, 6/3). Osim prvog mjesta u singlu, Tea Kovačević je sa Anastasijom Čolović iz Srbije zauzela drugo mjesto u igri parova, izgubivši finalni meč od Turskog dvojca Nehir Ertan/Yagmur Agaoglu.
U muškom dijelu juniorskog turnira "Široki Open 14&U" titule su otišle u Sloveniju. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji  je bio  Liam Lugarić, a u igri parova je Liam sa Markom Bećirevićem Novakom osvojio i prvo mjesto u dublu.
Teniski turnir "Široki Open 14&U" je zadnji turnir iz kalendara Tennis Europe koji se odigrao u Bosni i Hercegovini u 2022 godini. Gradovi u kojima se održavaju turniri iz kalendara iz Tennis Europe u BiH su:
Mostar, Tuzla, Zenica, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Široki Brijeg.
 
#Tenis BiH  #Tennis Europe  # Široki Open 14&U