USPJEŠAN POČETAK SEZONE ZA TOMISLAVA BRKIĆA

1234
USPJEŠAN POČETAK SEZONE ZA TOMISLAVA BRKIĆA

Bosanskohercegovački Davis Cup reprezentativac Tomislav Brkić uspješno je otvorio novu takmičarsku sezonu na Australijskoj kontinentu.

Na ATP turniru "Adelaide International 1", Tomo je došao do polufinala, dok je na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru "Australia Open" stigao do osmine finala u paru sa Gonzalom Eskobarom iz Ekvadora. U osmini finala Brkića i Eskobara je nakon velike borbe pobijedila australska kombinacija Jason Kubler/Rinky Hijikata rezultatom 6/1, 6/7(8), 6/4, te ih zaustavila do prolaska u četvrtfinale.

Brkić će nakon Australijske turneje popraviti svoj ranking najboljih tenisera u igri parova, te bi po novom "atp live rankingu" trebao biti na 56 mjestu najboljih dubl igrača na svijetu.
Ne zaboravimo da je Tomin najbolji dubl ranking bio u januaru 2022 godine, kada se nalazio na 40 mjestu najboljih svjetskih tenisera u dublu.

Dobra Tomina forma je došla u pravom trenutku, pred nastup najboljih bh tenisera u Davis Cup kvalikacionom meću za ulazak u TOP-16 najboljih selekcija svijeta.

Bosanskohercegovački teniseri će svoj kvalifikacioni meč igrati protiv reprezentacije Švedske u Štokholmu 3 i 4 februara.

#Adelaide International 1 #Australia Open #Tomislav Brkić