RAZVOJNI EUROPSKI TURNIRI ANTALIJA 2023

1234
Juniorske teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12 i 14 godina starosti će učestvovati na razvojnim europskim turnirima iz kalendara Tennis Europe, koji će se od 07.03. do 17.03.2023 godine održati u Turskom gradu Antalija.Teniska ekspedicija se okupila u Sarajevu 05.03.2023 godine, gdje su isti dan odrađene mini prirpeme pred polazak za Antaliju, koji je bio u ponedeljak 06.03.2023 godine.
 
 
Nastupe u kategoriji 14&U imati će juniori Mahir Butković i Danin Šačiragić, dok će kod juniorki U14 Bosnu i Hercegovinu predstavljati Tea Kovačević i Eda-Lara Šaćirović. Kategorija do 14 godina će imati dva takmičenja na kojim će učestvovati teniseri i teniserke iz sljedećih država: Armenia, Albanija, Azerbejdžan, Bosnia i Hercegovina, Bugarska, Gruzija, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora i Turska.
 
U najmlađoj kategoriji do 12 godina ispred Bosne i Hercegovine će nastupati Andrija Martinović i Sara Tripić.U organizaciji Tennis Europe  najmlađi učesnici će prvu sedmicu imati organizovan teniski kamp, a u drugoj sedmici će učestvovati na turniru TE 12&Under.
 
Treneri koji će u 2023 godini koji će biti uz bh juniore i juniorke su Kenan Maličbegović i Stjepana Bobaš. Teniski savez BiH je već dugi niz godina dio ovog projekta u kojem učestvuje zajedno sa Tennis
Europom. Ovaj projekat je veoma bitan za razvoj igrača i igračica u najmlađim kategorijama ,te im daje veliko iskustvo i otvara mnoge mogućnosti
 
Sinoć su juniorske bosanskohercegovačke reprezentacije posjetili Damir Džumhur, Nermin Fatić i Mirza Bašić koji trenutno nastupaju na ATP Challenger turniru "Magasaray Hotels Open".BH Davis Cup reprezentativci su imali druženje sa mladim nadama bosanskohercegovačkog tenisa, te im dali podršku pred nastupajuće turnire.
 
 
#Tenis BiH #Development Tournament Tennis Europe #Kategorija juniori/ke U12 #Kategorija juniori/ke U14