TEA KOVAČEVIĆ IZBORILA PLASMAN U ITF/TE 14&U TOURING TEAM EUROPE

1234
Bosanskohercegovačka juniorska teniska ekspedicija za kategorije juniorki i juniora do 12 i 14 godina starosti, uspješno završila svoj boravak na razvojnim europskim  "ITF/TE Development Championships" turnirima iz kalendara Tennis Europe, koji su se odigrali od 06.03. do 17.03.2023.godine u Antaliji (Turska).
 
Mnogo treninga, novih iskustava sa igračicama i igračima iz deset država Europe, te mnogo odigranih međunarodnih teniskih mečeva sa veoma dobrim postignutim rezultatima, daju nam za pravo da konstatujemo da je ovogodišnje učešće bosanskohercegovačkih juniorki i juniora na međunarodnom projektu Tennis Europe za bosanskohercegovački juniorski tenis bilo veoma uspješno.
 
Tea Kovačević je izborila nastup u ITF/Tennis 14 & Under Europe Touring Team, osvajanjem prvog mjesta na drugog  "ITF/TE Development Championships" turniru, te plasmanom u polufinale na prvom turniru. Ovo je veliki uspjeh za Teu jer je ostvarila nekoliko velikih pobjeda na turnirima. Na drugom turniru Tea je u polufinalu pobjedila prvu juniorku Turske do 14 godina Zumru Balkan, a u finalu je bila bolja od moldavke Lie Belibove sa 2-1 u setovima.
 
Također su u igri parova Tea Kovačević i Eda-Lara Šačirović imali zapažene rezultate,osvojivši drugo mjesto i plasman u finale.
 
Ostali rezultati bosanskohercegovačkih  juniorki i juniora 14 & Under: 
Eda Lara Šačirović: 10 i 14 mjesto,
Mahir Butković dva puta 13 mjesto,
Danin Šačiragić: 17 i 13 mjesto.
.
Najmlađi dio bh tima, kategorija 12 & Under:
Sara Tripić i Andrija Martinović su u prvoj sedmici boravka učestvovali na međunarodnom teniskom kampu U12, dok su u drugoj sedmici igrali turnir iz kalendara Tennis Europe, te ostvarili sljedeće rezultate:
Andrija Martinović četvrfinale pojedinačno
Sara Tripić četvrfinale pojedinačo
 
Cijeli tim je opravdao svoj boravak na turnirima ostvarivši veliki broj pobjeda, te će ovo iskustvo za njih biti od velike koristi pred nastavak sezone.
 
Treneri koji su bili u pratnji igrača Kenan Maličbegović, Marko Kovačević i Stjepana Bobaš su zadovoljni kvalitetom prikazanog nivoa tenisa, te postignutim rezultatima.
 
#Tenis BiH #Tennis Europe Junior Tour #ITF/TE Development Championships