BJKC 2023: BIH-GRČKA 1-2

1234
Još jedan neizvjestan i težak teniski dan na "Billie Jean King Cup" takmičenju II E/A Grupe za bosanskohercegovačku žensku seniorsku tenisku reprezentaciju, koja se danas sastala sa selekcijom Grčke. Nakon dva pojedinačna meča, opet je meč u parovima odlučivao konačnog pobjednika.
U prvom singl meču Dea Herdželaš je nakon izgubljenog prvog seta (1/6), na žalost predala meč zbog lošeg zdravstvenog stanja.Tako je Valentina Grammatikopoulou donijela vodstvo Grčkoj reprezentaciji od 1-0. U drugom singl meču bosanskohercegovačka reprezentativka Nefisa Berberović, odigrala je odličan meč, te zasluženo pobjedila 151 teniserku svijeta Despinu Papamichail, rezultatom 6/4,6/4.Ovom pobjedom Nefisa je izjednačila rezultat BiH- Grčka 1-1. U odlučujućem meču u parovima, selektor Kenan Maličbegović se odlučio za kombinaciju Anita Wagner/Nefisa Berberovič.Za Grčku reprezentaciju igrale su Valentina Grammatikopoulou i Despina Papamichai.Nakon skoro dva sata igre Grkinje su slavile rezultatom 6/3,7/6(3).
Pobjedom u igri parova dobili smo konačni rezultat  Grčka-BiH 2-1.
 
Još je u petak ostao meč protiv selekcije Israela, koji rezultatski ništa neće i ne može promijeniti.Bosna i Herceogovina je ostvarila cilj, a to je opstanak u II E/A Grupi. Malo je nedostajalo da bosanskohercegovačka ženska seniorska teniska reprezentacija izbori meč za plasman u  prvu grupu E/A Grupe " "Billie Jean King Cup" takmičenja.
Sretno sutra!
 
#Tenis BiH #Ženska seniorska teniska reprezentacija  #BJKC II E/A Grupa