BJKC 2023: NA OTVARANJU BIH protiv MALTE

1234
Ženska seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 10 do 15 aprila 2023.godine u portugalskom gradu Oeirasu učestvovati na "Billie Jean King Cup" takmičenju II E/A Grupe. Na ovogodišnjem "BJKC" takmičenju druge E/A Grupe u 2023.godini nastupati će nakon otkazivanja selekcije Alžira ukupno jedanaest teniskih reprezentacija, gdje će dvije prvo plasirane selekcije izboriti plasman u prvu E/A Grupu, a dvije posljednje ekipe će u narednoj sezoni nasupati u  trećoj E/A Grupu "BJKC" takmičenja.
 
Ukupno je jedanaest selekcija voljom žrijeba podijeljeno u dvije Grupe na sljedeći način:
A GRUPA: Grčka, Izrael, Bosna i Hercegovina, Portugal, Malta
B GRUPA: Litvanija, Estonija, Gruzija, Irska, Južnoafrička Republika, Kosova
 
Bosanskohercegovačka ženska seniorska teniska reprezentacija če na zvaničnom svjetskom ekipnom teniskom prvenstvu "BJKC" takmičenju, nastupati u sljedećem sastavu: Nefisa Berberović, Dea Herdželaš, Anita Wagner i Suana Tucaković.Selektor reprezentacije je Kenan Maličbegović, a kondicioni trener Dejan Rađenović.
 
BH teniserke će svoj prvi meč u okviru A GRUPE  "BJKC" takmičenja igrati u ponedeljak 10.04, protiv selekcije Malte. Iskreno se nadamo da će naše djevojke kao i uvijek do sada dati sve  od sebe, te ostvariti dobar rezultat i pobjedu protiv teniserki sa Malte.
 
#Tenis BiH #Ženska seniorska teniska reprezentacija  #BJKC II E/A Grupa