IVAN BILETIĆ I ANASTASIJA IGNJATIĆ PRVACI BIH DO 18.GODINA

1234
 IVAN BILETIĆ I ANASTASIJA IGNJETIĆ PRVACI BIH DO 18.GODINA
 
U Banja Luci je od 10 do 12 juna odigrano Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke do 18.godina starosti.Četrdeset  tenisera i teniserki prikazali su zadovoljavajući nivo tenisa na prvenstvu BiH u najstarijoj juniorskoj kategoriji.Teniski klub "Mladost" je uspio, unatoć kišovitom vremenu završiti turnir u predviđenom terminu.
 
Prvak Bosne i Hercegovine kod juniora u kategoriji U18 je Ivan Biletić iz Kiseljaka. Ivan je u  finalu bio bolji od Tuzlaka Edina Mulalića. Rezultat u finalnom meču bio je Ivan Biletić - Edin Mulalić 6/2, 6/1. Biletiću je ovo druga titula na prvenstvima BiH u 2023.godini. Na Zimskom  prvenstvu BiH koje je odigrano u Tuzli od 18 do 20 februara, također su se u finalu sastali Ivan i Edin, tada je Biletić pobijedio rezultatom 6/1, 6/1.
 
Rezultati polufinala:
Ivan Biletić - Fatih Šišić 6/2, 6/0
Edin Mulalić - Luka Đurđević 7/6, 6/3
 
Banjalučanka Anastasija Ignjatić je osvojila prvo mjesto  kod juniorki do 18 godina starosti.Anastasija je pokazala da se nalazi u dobroj formi, te je zasluženo pobjednik Prvenstva BiH za juniorke U18.Protivnica u finalu joj je bila sarajka Emina Lagarija, koja je zauzela drugo mjesto na turniru.U finalnom meču rezultat je bio 6/3, 6/1 za Anastasiju.
 
Rezultati polufinala:
Anastasija Ignjatić - Tea Kovačević 6/3, 6/1
Emina Lagarija - Rania Musić  WO
 
#TENIS BiH # #PRVENSTVO BiH U18 #IVAN BILETIĆ #ANASTASIJA IGNJATIĆ