EKIPNA EUROPSKO PRVENSTVA U14 – SUMMER CUPS 2023

1234

EKIPNA EUROPSKO PRVENSTVA U14 – SUMMER CUPS 2023

 

Bosanskohercegovačke juniorske teniske reprezentacije u kategoriji do 14 godina starosti otputovale su na destinacije na kojima će se igrati ekipna europska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji. BH juniori U14 će svoje nastupe imati od 01.07. do 05.07.2023.godine u Turskom gradu Denizli, dok će juniorke igrati od 02.07. do 05.07.2023.godine u Rakovniku (Češka).

Juniori U14 su otputovali u sastavu: Novak Jaćimović, Petar Biletić i Adi Džinđovski, predvođeni selektorom Bojanom Mićićem. Naši momci su za ulazak u grupu od osam selekcija, morali igrati predkvalifikacioni meč sa selekcijom Gruzije, koju su savladali sa 2-1, te tako osigurali  grupnu fazu takmičenja i šansu da se bore za što bolji plasman u grupi. Naši momci danas nisu imali nimalo lak zadatak, jer igrali protiv reprezentacije Crne Gore, koja je četvrti nosilac na turniru. Nakon velike borbe Crnogorci su slavili sa 2-1. Petar Biletić  je izgubio veoma tijesno, nakon 1-1 u setovima u trećem setu je sa 6-4, crnongorski reprezentativac bio bolji i doveo Crnu Goru u vodstvo od 1-0. Odličnu pobjedu je izvojevao Novak Jaćimović pobijedivši prvorangiranog crnogorskog reprezentativca, inače osamnaestog igrača Europe, za poravnanje rezultata BiH- CRNA GORA 1-1. Na žalost crnogorski dubl je pobjedom donjeo konačni rezultat meč BiH - CRNA GORA 1-2.

BH tim ženske juniorske reprezentacije U14  predvodiće Tea Kovačević zajedno sa Tarom Jokić i Nikolinom Kovačević. Selektor tima je Marko Kovačević, koji će uraditi sve da naše mlade reprezentativke ostvare što bolji rezultat na ekipnom prvenstvu u Češkoj.Prvog dana bosanskohercegovačka reprezentacija je sa 3-0 izgubila od favoriziranje selekcije Slovačke, koja u svom sastavu ima tri igračice među TOP 50 teniserki na rang listi Tennis Europe. Tea Kovačević je u bila blizu osvajanja boda za BiH, ali je sa 2-1 u setovima izgubila od prvorangiranje Slovakinje.

Obje bosanskohercegovačke reprezentacije će sutra igrati za plasman od 5 do 8 mjesta u grupi

 

 
 

#Tenis BiH #Tennis Europe #Summer Cups U14 #Ekipna europska prvenstva