U14 EUROPSKA EKIPNA PRVENSTVA - SUMMER CUPS 2023

1234
U14 EUROPSKA EKIPNA PRVENSTVA - SUMMER CUPS 2023
 
Prva od ovogodišnjih juniorskih ekipnih europskih prvenstava pod nazivom "SUMMER CUPS" odigrana su u kategoriji juniora i juniorki do 14 godina starosti u Denizliju (Turska) i Rakovniku (Češka).
 
Na ekipnom europskom prvenstvu za juniore U14, koje se održalo u Turskom  gradu Denizli, bosanskohercegovački juniori u sastavu Novak Jaćimović, Petar Biletić i Adi Džinđovski, prevođeni selektorom Bojanom Mičićem napravili odličan posao i ostvarili zadovoljavajući rezultat. Od četiri odigrana meča protiv selekcija Gruzije, Crne Gore, Estonije i Latvije, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je dvije pobjede i doživjela dva poraza. BH juniori pobijedili su Gruziju i Latviju, a poraze su doživjeli od Crne Gore i Estonije. Ostvarenim pobjedama u velikoj mjeri se popravio rejting bh juniora za narednu godinu, te se iskreno nadamo da bh juniori U14 iduće godine neće morati igrati prekvalifikacione mečeve za ulazak u grupnu fazu takmičenja na ekipnim europskim prvenstvima.
 
Najbolje juniorke BiH u kategorjii U14, prevođene jednom od najboljih juniorki Europe rođenih 2010 godine, Teom Kovačević su dale svoj maksimum na ekipnom europskom prvenstvu koje se odigralo u Rakovniku u Češkoj. BH juniorke su zauzele 6. mjesto, pritom ostvarivši jednu pobjedu protiv selekcije Gruzije, te očekivani poraz od Slovačke reprezentacije. U trećem i  veoma neizvjesnom meču za peto mjesto, bh juniorke su doživjele poraz od selekcije Mađarske. Rezultat je bio  BiH - Mađarska 1-2. Sastav tima Bosne i Hercegovine osim Tee Kovačević, činile su Tara Jokić i Nikolina Kovačević, koje su dale sve od sebe kako bi Bosna i Hercegovina na ovogodišnjem ekipnom europskom prvenstvu za juniorke do 14 godina ostvarila što bolji rezultat.
 
Sve u svemu možemo biti veoma zadovoljni sa ostvarenim rezultatima i prikazanom igrom bh juniora i juniorki U14, pred kojima je i pojedinačno europsko prvenstvo "EUROPEAN JUNIOR CHAMPIONSHIPS", koje će se kao i prošle godine održati u Češkom gradu Most od 17.07. do 23.07.2023.godine. Očekujemo dobre teniske vijesti  sa predstojećeg pojedinačnog europskog prvenstva  "EUROPEAN JUNIOR CHAMPIONSHIPS".
 
#TENIS BIH #SUMMER CUPS 2023 #EKIPNA EUROPSKA PRVENSTVA U14