DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-2

1234

 

 

DC WORLD GROUP I: BIH vs NJEMAČKA 0-2

 

 

 
Nakon prvog  dana Davis Cupa meča prve Svjetske grupe između reprezentacija Bosne i Hercegovine i SR Njemačke, gostujući Tim slavio je u oba singl meča i poveo sa 2-0.
 
U prvom susretu u kojem su se sastali Nerman Fatić i Daniel Altmaier, slavio je Nejmački teniser rezultatom 7/6, 6/2. Fatić je u prom setu igrao jako dobro protiv 49 igrača svijeta, te je pobjednika prvog seta odlučio Tie Break. U Tie Breaku Nerman je došao u vodstvo od 5 na prema 3, ali je Altmaier ipak uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i dobiti prvi set. U drugom setu je Njemac napravio rani break i držao prednost svog servisa, kada je na kraju oduzeo još jedan servis Fatiću i u konačnici pobijedio sa 7/6, 6/2.
 
U drugom meču prvog dana Davis Cupa između BiH i Njemačke igrali su Damir Džumhur i Yannick Hanfmann. Njemački teniser je odlično otvorio meč i prvi set, koji je zasluženo dobio sa 6/2. Početak drugog seta dao je dobru igru oba tenisera, ali nakon drugog gema Džumhur je osjetio povredu mišića. Poslije medical tiime outa, kojeg je tražila domaća reprezentacija, vidjelo se da će Damir veoma teško, preokrenuti rezultat. Ipak je meč odigran do kraja, a konačni rezultat Džumhur:vs Hanfmann bio je 2/6, 1/6.
 
Danas, drugom dana susreta sa početkom u 10:30 sati  na rasporedu  je meč parova. Prema nominaciji selektora Zrnića za BiH će igrati  Mirza Bašić i Nerman Fatić protiv Njemačkog kombinacije Kevina Krawietza i Tima Putza. Njemački dubl je jedan od najboljih  parova svijeta, ali će svakako bh teniseri, kao i uvijek dati  sve od  sebe, kako bi ostvarili pobjedu i probali napraviti iznenađenje protiv pete reprezentacije svijeta Selektori oba tima imaju pravo pola sata prije početka meča izmijeniti nominacije igrača.
 
SRETNO MOMCI.
 
TSBIH