OBJAVLJENE NOMINACIJE TIMOVA-ZVEREV PREDVODI GOSTE IZ NJEMAČKE

1234

OBJAVLJENE NOMINACIJE TIMOVA-ZVEREV PREDVODI GOSTE IZ NJEMAČKE

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 16. i 17. septembra igrati meč. prve Svjetske grupe Davis Cup takmičenja protiv pete selekcije svijeta Savezne Republike Njemačke.

Za predstojeći Davis Cup meč prve Svjetske grupe između Bosne i Hercegovine i Njemačke selekcije objavljene su nominacije timova.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupati će: Nerman FATIĆ (209), Damir DŽUMHUR (211), Mirza BAŠIĆ (584), Andrej NEDIĆ i Tomislav BRKIĆ( 119 doubles ranking), selektor Zoran. ZRNIĆ. Bosankohercegovačka Davis Cup reprezentacija će se okupiti u nedelju (10.09.) u popodnevnim satima, kada će imati i svoj prvi trening u Mostaru.

Njemačku tenisku reprezentaciju će predvoditi Alexander ZVEREV, jedan od najboljih tenisera svijeta (trenutno 12 ograč svijeta), Daniel ALTMAIER (53), Yannick HANFMANN (54), Kevin KRAWIETZ (13 doubles ranking i Tim PUETZ (24 doubles ranking). dok je Selektor Michael KOHLMAN. Njemački tim je svoj dolazak planirao za ponedeljak (11.09.). Peta teniska sila će u Mostar doputovati sa delegacijom koja će brojati preko dvadeset (20) osoba, što dovljno govori o važnosti ovoga meča za goste iz Njemačke.

Pripreme za predstojeći duel će trajati do petka 15.09. kada će se obaviti izvlačenje parova za predstojeći meč. U subotu 16.09. mečevi počinju u 12.00 sati, dok su nedeljni mečevi po rasporedu od 10.30 sati.
Sve posjetioce očekuje vrhunski teniski spektakl.Pred našim momcima je veoma težak zadatak, te ovim putem pozivamo sve navijače i ljubitelje tenisa da svojim prisustvom pomognu našim momcima da izbore prolaz dalje.

PRESS TSBIH