POSJETA DIREKTORA RAZVOJNOG ODJELA ITF-a g.VITORA CABRALA

1234

 POSJETA DIREKTORA RAZVOJNOG ODJELA ITF-a g.VITORA CABRALA

 

Teniski savez Bosne i Hercegovine  je od 4. do 10. oktobra 2023.godine imao radnu posjetu direktora razvojnog odjela Internacionalne Teniske Federacije za Europu, Gospodina Vitora Cabrala iz Portugala. Ovo nije bila prva posjeta Gospodina Cabrala krovnoj kući bh tenisa i Bosni i Hercegovini. 
 
Posjeta Gospodina Cabrala počela je zajedničkim sastankom sa direktorom saveza Gospodinom Senadom Hadžimešićem i Olimpijskom Komitetom BiH, sa kojim Teniski savez BiH ima veoma dobru saradnju, te koji je uvijek podržavao zajedničke projekte između ITF-a i TSBiH kroz aplikacije Olimpijske solidarnosti. Sastanak je protekao u odličnoj atmosferi i dogovorm oko nova prjekata u 2024.godini, koji će uticati na dodatni razvoj mladih igrača i edukaciju trenera.
 
Drugog i trećeg dana posjete Gospodina Cabrala organizovan je teniski kamp za igrače i igračice u kategoriji do 12 i 14 godina starosti,  koji su u 2023.godini nastupali na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Europe. Kamp je održan na terenima CSR-a u Sarajevu. Na kampu su bili prisutni sljedeći igrači: Novak Jaćimović (U14), Petar Biletić (U14), Adi Džinđovski (U14). Danin Šačiragić (U14), Tea Kovačević (U14), Nikolina Kovačević (U14) Tara Jokić (U14), Andrija Martinović (U12), Adian Kurtčehajić (U12, Kan Ahić  (U12), Eda-Lara Šačirović  (U12), Laura Čuže (U12), Sara Tripić (U12). Koordinator trenera na kampu bio je Kenan Maličbegović, dok su treneri na kampu bili Marko Kovačević i Nedim Vilogorac. Teniski Kamp je protekao u odličnoj atmosferi svih učesnika i veoma dobroj organizaciji saveza.
 
Također, direktor razvojnog odjela  ITF-a za Europu Gospodin Vitor Cabral imao je i sastanak sa roditeljima tenisera i teniserki, koji su veoma važan dio u teniskom razvoju mladih igrača. Na sastanku sa roditeljima, koji je održan u Olimpijskom komitetu BiH, roditelji su imali priliku da vide ITF-ovu prezentaciju koja se direktno odnosi na roditelje igrača i igračica. Na kraju sastanka učesnici sastanka su imali priliku da postave pitanja predstavniku ITF-a Gospodinu Cabralu, te da steknu nova saznanja u ulozi roditelja u razvojnoj fazi tenisera i teniserki.
 
Iskreno se nadamo da će se ovakve zajedničke aktivnosti Teniskog saveza BiH i Internacionalne Teniske Federacije (ITF) nastaviti i u 2024.godini, a sve u cilju razvoja tenisa u Bosni i Hercegovini.
 
#Tenis BiH #ITF Development #OKBiH #Tenis kamp
 
TSBIH