DAVIS CUP Bugarska - BiH: Bugarska bez Dimitrova

1234

DAVIS CUP Bugarska - BiH: Bugarska bez Dimitrova

Jučer su objavljene nominacije timova za predstojeći Davis Cup meč prve svjetske grupe između teniskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine, koji će se odigrati 3. i 4. Februara 2024.godine u bugarskom gradu Burgasu.

Najbolji bosankohercegovački teniseri na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, će zajedno sa selektorom Zrnićem i ostalim članovima bh tima probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bosankohercegovački Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada 3-ćeg, a trenutno 13 tenisera svijeta.

Bugarska selekcija će u meču prve svjetske grupe u susretu sa BiH nastupati u sljedećem sastavu: Dimitar Kuzmanov, Yanaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

Bosanskohercegovačka seniorska “Davis Cup” teniska reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu, te se kao i uvijek svi teniseri odazovu pozivu za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016,godine nastupa u prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh teniseri početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024.godine. Na završnim pripremama će se probati podići forma za predstojeće mečeve koji su na rasporedu 3.(subota) i 4. (nedelja) februara u Avenue Tennis centru u Burgasu (Bugarska).

Sretno momci.

PRESS TSBIH

#Tenis BiH #Davis Cup World Group I #DC Bug vs BiH