ZDPBIH U14: Titule za Adija Džinđovskog i Teu Kovačević

1234
U Sarajevu je na teniskim terenima CSR-Općine Centar od 27.01 do 29.01.2024.godine, odigrano Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u tenisu za juniore i juniorke  u kategoriji do 14.godina starosti. 
Na turniru su učestvovala četvrdeset i tri juniora i juniorke, te je prikazan zadovoljavaljući nivo teniske igre, kao i lijepo sportsko ponašanje kod svih učesnika.
 
Tea Kovačević je osvojila još jedan naslov državne prvakinje Bosne i Hercegovine u svojoj teniskoj karijeri. U finalnom meču Tea Kovačević se sastala sa Zanom Kunosić.Tea je rezultatom 6/0, 6/0, 
pobijedila Zanu, te zasluženo ponijela titulu državne prvakinje. Dolaskom u finale Zana Kunosić je osvojila drugo mjesto na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki U14. Također čestitke idu i Edi-Lari Šaćiragić, te Tari Jokić, koje su došle do polufinala, te tako zauzele treće mjesto na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniorki do 14.godina.
 
Rezultati polufinalnih mečeva kod juniorki:
Tea Kovačević -  Tara Jokić   6/3,6/1
Zana Kunosić - Eda Lara Šačirović   5/7,6/1,6/0
 
 
U muškom dijelu turnira  na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine 14&U u finale su se plasirali Adi Džinđovski i Mahir Butković. Džinđovski je pokazao najbolju formu i opravdao ulogu prvog nositelja na turniru. Adi je sa 2-0 (6/1,6/4) u setovima  u finalu bio bolji od Mahira, te zasluženo osvojio prvo mjesto na Zimskom prvenstvu BiH U14 za 2024.godinu. Treće mjesto na ovogodišnjeg U14 Zimskom prvenstvu BiH za juniore pripalo je polufinalistima turnira Andriji Martinoviću i Filipu Jevtiću.
 
Rezultati polufinalnih mečeva kod juniora:
Adi Džinđovski - Filip Jevtić 6/3,6/4
Mahir Butkovć -  Andrija Martinović 6/4,6/2
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine čestita pobjednicima Tei i Adiju, te finalistima Zani i Mahiru, kao i svim učesnicima na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniora i juniori do 14.godina starosti.
 
Sljedeće državno Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji U16 odžati će se na istoj lokaciji, na terenima CSR u Sarajevu od 10.02. do 12.02.2024.godine
 
#Tenis BiH #Zimska prvenstva BiH #Kategorija 14&U