BJKC 2024: NA OTVARANJU BIH - IZRAEL 0-3

1234

BJKC 2024: NA OTVARANJU BIH - IZRAEL 0-3

 

Najbolja ženska seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 08.04 do 13.04 2024.godine nastupa na svjetskom ženskom ekipnom prvenstvu u tenisu, u okviru II E/A grupe  "Billie Jean King Cup" 
takmičenja. Na "Billie Jean King Cup" takmičenju II E/A Grupe u 2024.godini učestvovati će  jedanaest teniskih reprezentacija, koje su raspoređene u tri grupe. Dvije prvo plasirane selekcije izboriti će plasman 
u prvu E/A Grupu, a dvije posljednje ekipe će u narednoj sezoni nastupati u  III E/A Grupu "Billie Jean King Cup" takmičenja. 
Raspored grupa:
A GRUPA: Estonija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska
B GRUPA: Litvanija, Israel, Maroko i Bosna i Hercegovina
C GRUPA: Egipat, Gruzija, Kosovo i Malta
 
Selekcija Bosne i Hercegovine nije došla u najjačem sastavu, jer se pred sam nastup i početak "Billie Jean King Cup" takmičenja najbolje rangirana bh teniserka Nefisa Berberović povirjedila, te je morala otkazati svoj nastup za reprezentaciju. Nakon povrede Nefise u tim je po prvi put pozvana Laura Radaković, tako da je bosanskohercegovačka ženska seniorska teniska reprezentacija na zvaničnom svjetskom ekipnom teniskom prvenstvu "BJKC" takmičenju u 2024.godini nastupati u sljedećem sastavu: Dea Herdželaš, Suana Tucaković, Laura Radaković i  Anita Wagner.Selektor reprezentacije je Ismar Gorčić, koji je zamijenio Kenana Maličbegovića.
 
BH teniserke su svoj prvi meč u okviru nastupa u B GRUPI  druge svjetske E/A Zone "Billie Jean King Cup" takmičenja u 2024.godini igrale  protiv selekcije Izraela. Na žalost teniska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražene od selekcije Izraela rezultatom 3-0. U B GRUPI će bh seniorke igrati sa Litvanijom i Marokom, a nakon grupne faze takmičenja očekuju se i mečevi za prolazak u prvu grupu ili meč za opstanak u II grupi E/A grupe "Billie Jean King Cup" takmičenja
 

 

#Tenis BiH #Ženska seniorska teniska reprezentacija BiH #"Billie Jean King Cup"  II svjetska E/A Grupa