ZAVRŠENE REGIONALNE PRIPREME JUNIORSKIH REPREZENTACIJA U14

1234
U Subotici (Srbija) i Krškom (Slovenija) su od 18.06. do 22.06.2024.godine organizovane, možemo reći već tradicionalne pripreme teniskih juniorskih muških i ženskih reprezentacija za kategoriju do 14 godina starosti. Na pripremama za juniore U14 u Subotici, učestvovali su nacionalni timovi iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, te domaćina Srbije. Reprezentacije  Hrvatske i Bugarske su otkazale svoje učešće. U Slovenačkom gradu Krškom su se održale pripreme za juniorke U14.Osim domaće selekcije Slovenije na pripremama u Krškom su učestvovale još reprezentacije Hrvatske, Srbije, Italija i Bosne i Hercegovine. Regionalne zajedničke pripreme se već treću godinu zaredom organizuju pred nastupe muških i ženskih reprezentacija U14 na zvaničnim ekipnim europskim prvenstvima " 2024 EUROPEAN SUMMER CUP " iz kalendara Tennis Europe.
 
Bosanskohercegovečki juniorski reprezentativci do 14 godina starosti koji su učestvovali na pripremama u Subotici, te koji će nastupati na " 2024 EUROPEAN SUMMER CUP " ekipnom prvenstvu Europe u 2024 godine su: Mahir Butković, Adi Džinđovski i Filip Jevtić. Selektor muškog juniorskog tima je Bojan Micić.Juniori svoj nastup na europskom prvenstvu imaju od 29.06. do 02.07.2024.godine Grupi D u Istanbulu (Turska)
Bh juniorke su na pripremama u Krškom bile u sastavu Tea Kovačević, Eda-Lara Šačirović i Zana Kunosić. Selektor U14 juniorki je Marko Kovaćević. Ženska U14 juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoje mečeve na europskom prvenstvu imati u Njemačkom gradu Bremenu u sklopu Grupe C. Kao i juniori, žensko europsko prvenstvo će se održati od 29.06. do 02.07.2024.godine.
 
Regionalne pripreme teniskih juniorskih selekcija pred sam nastup na prvenstvima Europe,  imaju za cilj podizanje forme, te ostvarivanje što boljeg rezultata bosanskohercegovačkih juniora i juniorki na europskim prvenstvima. U slučaju plasmana među dvije najboje reprezentacije iz grupe, najbolji U14 juniori i juniorke će ići na završni turnir najboljih osam europskih selekcija, na kojem će se boriti za medalju.
 
 
Za najmlađe kategorije U12 pripreme će se održati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 17.07. do 20.07.2024.godine.
 
#Tenis BiH #Regionalne pripreme U14 #Summer Cup 2024 #Tennis Europe #BH Telecom